Margriet logo
null Beeld Privébeeld.
Beeld Privébeeld.

PREMIUM

Petra: ‘Ik had mij aangemeld voor B&B Vol liefde omdat ik zin had in… avontuur’

Afgelopen zomer bleek RTL 4’s B&B Vol liefde weer een regelrechte kijkcijferhit. Mede door de aantrekkingskracht van Hans Vroom die in het Franse dorp Dégagnac de prins op het witte paard bleek voor Petra Sas.

Petra: “In april vertrok ik naar dat piepkleine dorp in het Franse departement Lot. Bed and breakfast-eigenaar Hans had mijn aandacht getrokken met zijn oproep voor B&B Vol liefde en ik had mij aangemeld omdat ik zin had in… avontuur, denk ik. Achteraf weet ik niet eens precies met welke verwachtingen ik zijn kant op toog. Ik vond Hans een leuke man en zou wel zien.”

Gezellig in de omgang

“Het programma zette mij stugger weg dan ik echt ben. Normaal gesproken ben ik heel gezellig in de omgang, nu leek ik oordelend over alles en iedereen. Een beetje suf, maar dat is tv maken, geloof ik. Ik bleef langer en langer op Hans’ B&B en toen hij mij koos was ik blij verrast. Na de opnames ben ik een week gebleven. Smoorverliefd is een groot woord, we zijn eerder een heel goede vriendschap aan het opbouwen en op onze leeftijd is dat misschien nog veel beter. Natuurlijk heb ik gevoelens voor Hans en hij ook voor mij, al zal hij dat niet zeggen, het is wel zo. Onze relatie is een ontdekkingsreis. Ik heb mijn huis voor een halfjaar verhuurd en ben, met één koffer en één kat bij Hans ingetrokken. Mijn werk als kattengedragdeskundige kan ik gemakkelijk online doen. En intussen nemen Hans en ik de tijd om uit te zoeken of het tussen ons blijvend is.”

null Beeld

Kleine oogjes in de ochtend

Hans: “Bizar hoe de Nederlandse toeristen ons sinds de uitzendingen weten te vinden. Sommigen rijden tweehonderd kilometer om voor een selfie bij de B&B, ik weet niet wat ik meemaak, joh. Aan de opnames heb ik heel goede herinneringen, aan de avonden waarop we de teugels lieten vieren met een wijntje ook. Het leverde geregeld kleine oogjes op in de ochtend. Om op tv terug te zien wat Petra over mij zei, vond ik nog best gek. ‘Er zijn veel verschillende Hansen,’ zei ze. Da’s zeker waar, die zijn er gewoon. Hans de muzikant, de paardrijdinstructeur, Hans de chef-kok. Bij ieder personage hoort een karakter en zo wordt het nooit saai. Petra’s gevoel voor humor kan ik enorm waarderen en haar mate van zelfspot ook. Ik denk dat zij vooral mijn goddelijke uiterlijk geweldig vindt, haha. We hebben het fijn samen. Op onze leeftijd vinden we het allebei hartstikke bijzonder om iemand te hebben gevonden met wie het zo goed klikt.”

Nicole GabriëlsPrivébeeld.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden