Margriet logo
null Beeld Privébeeld
Beeld Privébeeld

PREMIUM

Daphne Deckers: ‘Het YouTube-filmpje maakte me zó blij. Ik heb het al zeker vijftig keer bekeken’

Daphne Deckers (53) werd bekend als fotomodel, presenteerde tv-programma’s als Holland’s next top model en RTL Boulevard, schrijft scenario’s en boeken en is al jarenlang columniste. In De zorgen zijn voor morgen zijn haar beste columns van de afgelopen jaren gebundeld (Uitgeverij Podium).

null Beeld

1. Daphne du Maurier

“Voor mijn vijftigste verjaardag kreeg ik van Richard een uitgave uit 1939 van Rebecca van Daphne du Maurier, met aantekeningen van David Selznick, de producent van de Hitchcockverfilming van het boek. Een treffend cadeau. Ik ben naar haar vernoemd, ben zelf schrijfster en de verfilming van mijn boek Alles is zoals het zou moeten zijn krijgt een vervolg.”

2. Elektrische fiets

“Had je me een aantal jaar geleden verteld dat ik op een elektrische fiets zou rijden, dan had ik hard gelachen. Maar mijn Gazelle Chamonix is de mooiste fiets die ik ooit heb gehad. En hoewel ik nog steeds stevig moet trappen, kan ik Richard eindelijk bijhouden.”

null Beeld

3. Oorkonde

“In mijn werkkamer hangt een oorkonde die mijn opa ooit kreeg van Charles de Gaulle, jaren nadat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog twee neergeschoten Franse gevechtsvliegers had verstopt in de hooiberg bij zijn boerderij. Niemand weet of hij heldhaftig durft te zijn als het erop aankomt. Ik ben trots op hem.”

4. Palmboom

“Ik ben verliefd op palmbomen. De grote, groene bladeren, het ruisende geluid als de wind er doorheen waait, ze geven me een ultiem ontspannen vakantiegevoel. Ons huis in Spanje is omgeven door verschillende soorten en ook in onze tuin in Nederland staat er een.”

5. Fossielen

“Mijn vader was natuurwetenschapper en had een kast vol fossielen. Zelf ben ik ook hard op weg. Van versteende vissen en een heel oude haaientand tot een miljoenen jaren oude steen waarin water is opgeslagen, ik ben erdoor gefascineerd en vind ze relativerend. Wij mensen zijn slechts een rimpeling in de vijver.”

Dansfilmpje

“Tijdens de lockdown ontdekte ik een YouTube-filmpje (‘rtsf2019killerboogie’) waarin een groep mensen gepassioneerd de boogie danst. Het maakte me zó blij. Ik heb het al zeker vijftig keer bekeken en als ik me minder goed voel, doe ik dat opnieuw; als een visuele paracetamol.”

Deirdre enthovenPrivébeeld

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden