MT46 M46 dromen durven doen Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Loucky liet zich omscholen en vond heel snel een nieuwe baan

Nadat Loucky de Keizer (60) boventallig was verklaard, kwam ze moeilijk weer aan het werk. Om de kans op een nieuwe baan te vergroten, liet ze zich omscholen. Met succes.

“Toen ik vier jaar geleden te horen kreeg dat mijn manager na een reorganisatie niet met mij verder ging, dacht ik wel even: wat ga ik nu doen? Ik had 26 jaar in de farmacie gewerkt; eerst als artsenbezoeker, later als accountmanager. Ik solliciteerde wel hier en daar, maar merkte dat je in de farmacie boven je vijftigste niet zo meer zo snel wordt aangenomen. Ik was 57, had net mijn relatie verbroken en zat nog met een kind van veertien thuis, dus er moest iets gebeuren. De bijstand was geen optie. Ik wilde mijn koophuis behouden, zodat ik mijn zoon een stabiele basis kon blijven bieden. Het zit in me om aan te pakken, door te gaan en ook ergens voor te gáán, maar ik heb me best een beetje zorgen gemaakt in dat halve jaar zonder werk. Ik moest zelfs een keertje met de ambulance naar het ziekenhuis omdat ik last had van hartritmestoornissen.”

Bemiddelen

“Door een goede kennis werd ik gewezen op de functie van Klachtenfunctionaris binnen een ziekenhuis, waarin je gesprekken voert met artsen naar aanleiding van klachten van patiënten en vervolgens probeert te bemiddelen tussen beiden. Dat zag ze mij wel doen. Na wat googelen, schreef ik me in voor de basisopleiding Klachtenfunctionaris in de zorg. Ik heb een jaar Medicijnen gestudeerd en daarna een studie Rechten afgerond, dus dit was wel even wat anders. Maar ik kom uit Rotterdam en ben van het ‘niet lullen, maar poetsen’, dus ik ging ervoor. Ik heb drie modules afgerond en vond al snel een baan.”

Geduldig

“In het begin was ik best wat onzeker, het was natuurlijk allemaal nieuw. Het is totaal niet te vergelijken met mijn vorige werk, maar dat vind ik eigenlijk alleen maar fijn. Ik word uitgedaagd, blijf leren en er wordt wat van me gevraagd, dat vind ik heel belangrijk. Sinds mijn switch ben ik een stuk rustiger geworden. Hiervoor was het altijd gaan, aanpakken, snel regelen. Dat moet ik nu juist níét doen. Ik moet geduldig zijn en mensen hun verhaal laten doen. Dat geeft rust en dat is ook voor mijn leven náást mijn werk heel goed. Die onrust, dat altijd willen scoren kan ik naast me neerleggen. Ik wilde mijn zoon laten opgroeien zonder al te veel veranderingen en dat is gelukt. Ik heb geleerd dat als je iets heel graag wilt en ervoor gaat, je er uiteindelijk wel komt.”

Isabel WellinkRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden