Margriet logo
MT45 LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT45 LKL Beeld

Net verschenen

Liefde en geheimen in de achttiende eeuw

Roman | Het huis aan de Herengracht is het vervolg op de succesvolle roman Het huis aan de Gouden Bocht van Jessie Burton. Ditmaal - achttien jaar later - vieren we in 1705 de achttiende verjaardag van Thea Brandt. Haar tante Nella zoekt voor haar een huwelijkspartner, maar dat valt niet mee. Amsterdam lijkt een steeds vijandiger omgeving te worden voor het sterk verarmde gezin.
€ 23,99 (Luitingh-Sijthoff).

Vriendschap tegen de klippen op

Non-fictie | Vriendschap tussen twee mensen is vaker gebaseerd op overeenkomsten dan op verschillen. Andere opvattingen, etnische spanningen of oorlog staan een warme band nogal eens in de weg. Maurits Chabot ging zowel in eigen land als daarbuiten op zoek naar bijzondere voorbeelden van mensen die bewijzen dat vijandschap in vriendschap kan veranderen. Hun hoopvolle verhalen zijn gebundeld in Over de kloof.
€ 23,99 (Thomas Rap).

Als teleurstelling omslaat in woede

Thriller | In De heks in mij van Loes den Hollander hebben Kaia, Jill en Wies één grote wens: ze willen alle drie dolgraag een kind. Eén van de drie vrouwen raakt zwanger, de andere twee niet. De vraag is: hoe gaan ze daarmee om? Soms blijft het niet bij bittere teleurstelling en komt de heks naar boven. En is niemand meer veilig.
€ 21,99 (Crime Compagnie).

MT45 horizontale lijn rood Beeld
MT45 LKL Beeld

3x spiritueel

 1. Over meer balans door ayurveda
  Met behulp van de oosterse wijsheden van ayurveda is het mogelijk om meer rust, ontspanning en balans in je leven te brengen. Dit leuke, niet zweverige (!) boek vertelt je alles.
  Alles over ayurveda door Cielke Sijben & Marleen Dijkhoff € 26,99 (Spectrum).
 2. Over tarot voor beginners
  Oefenen, schrijven en groeien, dat doe je met dit tarot werkboek dat leert hoe je tarotkaarten moet lezen voor meer inzicht in jezelf én in je leven.
  Het tarotjournal door Fidessa Docters van Leeuwen € 20 (Kosmos).
 3. Over de rijkdom van rituelen
  Dit boek geeft de spirituele visie op het belang van rituelen, belooft je innerlijke mysticus wakker te schudden, toxische patronen te helen en innerlijke vrede te vinden.
  De rijkdom van rituelen door Mara Branscombe € 25 (AnkhHermes).
MT45 horizontale lijn rood Beeld
MT45 LKL Beeld

Album

Ode aan nieuw leven

Op zijn 46ste gooide de Utrechtse ­beroeps­muzikant Frank de Lange het roer om. In plaats van in opdracht leadermuziek te spelen, begon hij een solocarrière in de schijnwerpers. Onder de artiestennaam DeLange maakt hij nu furore als neo-romantische componist en pianist. Zijn tweede album Contemplations ~ Opus I & II komt deze week uit. De openingscompositie Poème du Printemps is een ode aan het wonder van nieuw leven. DeLange schreef het speciaal voor zijn zoontje dat in mei werd geboren.
Contemplations ~ Opus I & II, nu verkrijgbaar.

Film

Seks en een goed gesprek

Emma Thompson speelt in deze Britse comedy de gepensioneerde lerares Nancy Stokes die weduwe wordt. Haar man Robert laat haar prima verzorgd achter. Alleen deed hij Nancy al jarenlang tekort in de slaapkamer. Tijd om dat gemis goed te maken! In een hotelkamer heeft Nancy een afspraakje met seks­werker Leo Grande. Hij blijkt er net zo goed uit te zien als op de foto en de seks is goed. Maar wat Nancy vooraf niet verwachtte: ze kan ook een goed gesprek met hem voeren.
Good luck to you, Leo Grande, vanaf 13 oktober in de bioscoop.

MT45 horizontale lijn rood Beeld
MT45 LKL Beeld

3x deze week op TV

 1. Tot het gaatje
  In plaats van gewone burgers heeft Jeroen van Koningsbrugge deze keer tien bekende Nederlanders gestrikt die een loodzware commandotraining aandurven. Het is voor de deelnemers vooral een heftige confrontatie met zichzelf. Onder andere met Edino van Dorsten (een van de kinderen van Ruinerwold), Op1-presentatrice Natasja Gibbs en manager van Ajax vrouwenvoetbal Daphne Koster.
  Kamp Van Koningsbrugge special edition, vanaf 13 oktober om 20.30 uur op NPO 1.
 2. Vooruit met verlies
  Presentatrice en programmamaakster Marijn Frank en Annemarie zijn hartsvriendinnen. Ze worden samen volwassen en krijgen in hetzelfde jaar hun eerste kind. Dan wordt Annemarie ernstig ziek. Na haar dood erft Marijn haar hardloopkleren. Ze gaat trainen voor de marathon van Berlijn, kijkt al rennend terug op hun vriendschap en zoekt manieren om met het verlies te leven.
  2Doc: Overgave, 17 oktober om 20.25 uur op NPO 2.
 3. Beestenboel op tv
  De familiespelshow Waku Waku is na 21 jaar terug van weggeweest. Na Rob Fruithof (1988-1996), Sybrand Niessen (1996-2000) en Paula Udondek (2000-2001) zal nu presentatrice Sosha Duysker steeds vier bekende Nederlanders, die spelen voor een goed doel, aan de tand voelen over hun dieren- en natuurkennis.
  Waku Waku, vanaf 17 oktober dagelijks om 18.25 uur op NPO 3.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden