Margriet logo
Header Rinke NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

‘Heb je het al gehoord? Check de groepsapp!’ Snel opent Rinke de app. 34 gemiste berichten

Rinke komt voor een moeilijke beslissing te staan.

Vorige week: kreeg Rinke spannend nieuws te horen op haar stage.

Waar had ze zich van tevoren nou zo druk over gemaakt? Het interview ging goed. Buitengewoon goed zelfs. Rinke durfde kritische vragen te stellen en wethouder De Groot ‘noem me maar Rogier’ prees haar voortvarende manier van interviewen. “Je windt er geen doekjes om zoals Dick altijd doet. Bij De Groene mogen ze in hun handen knijpen met iemand zoals jij.”

Nou dat is te hopen, dacht Rinke. Direct na het interview moet ze door naar de redactie voor het gesprek met Eduard. Ze moet zelfs nog opschieten, want het gesprek met Rogier liep behoorlijk uit.

Als Rinke aankomt bij het gebouw veert Kimberly van de receptie al op. “Heb je het al gehoord?’ Haar zwartgetekende wenkbrauwen staan bijna verticaal omhoog. “Check de groepsapp!” Rinke heeft helemaal geen tijd gehad om naar haar telefoon te kijken. Snel opent ze de app. 34 gemiste berichten. Ze ziet Verhoeven, Anne-Claire en Linda van HR al klaarzitten. Ze leest nog net ‘Sterkte…’ en dan stapt ze het kantoor binnen.

Boventallig

“Je hebt het waarschijnlijk al gehoord via de redactietamtam,” begint Verhoeven. “Een aantal collega’s heeft vanmorgen te horen gekregen dat ze boventallig zijn verklaard. Waaronder Dick. Ik kan me voorstellen dat het een impact op je heeft Rinke.”

“Maar dat is niet de reden dat we jou hier hebben gevraagd. We hebben overleg gehad en zijn het er unaniem over eens dat we willen investeren in de toekomst. In nieuw talent. En in onze ogen ben jij een talent. Dus we willen je graag bij ons houden en je een baan aanbieden. Natuurlijk pas nadat je de studie hebt afgerond, in de tussentijd kun je hier wel al het een en ander doen. Denk er maar over na.”

Ze had alles verwacht. Maar dit… de rest van het gesprek gaat voor een groot deel langs Rinke heen. Een vaste baan. In de journalistiek. Dat ligt tegenwoordig niet voor het oprapen. En ook nog eens dicht bij huis… zodat er meer tijd is voor Jeppe. Wat een prachtkans. Het is ideaal.

En ook weer niet.

Streep erdoor

Want als ze op het aanbod ingaat, zou dat betekenen dat er streep door de Australië reis moet worden gezet. Dat kan ze Charly niet aan doen. Het is zijn grote droom. Waar zij en Jeppe deel van uitmaken.

Als Rinke Jeppe later op de dag ophaalt bij Sanne, heeft haar oma meteen door dat haar iets dwarszit. Zonder iets te zeggen zet ze een extra bord op tafel. “Jij blijft eten en we gaan eens goed praten.” Die Sanne. Haar oma heeft altijd aan één blik genoeg. Rinke vertelt over het geweldige aanbod van Verhoeven, en over de onmogelijke spagaat waar ze nu in zit. Sanne luistert geduldig.

“Lieve schat. Je moet dicht bij jezelf blijven nu. Wat wil jij? Australië is de droom van Charly. Maar wat is jouw droom?”

Rinke kijkt haar oma aan. Ze heeft geen idee. Of stiekem toch wel. Maar durft ze het nu al hardop uit te spreken?

Volgende week: Rinke heeft iets te vieren.

Annemarie van LooijRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden