Margriet logo
MT45 M45 Lekker weg Beeld Marjon Gemmeke (Esther Tielemans), Max Kneefel en Tommy Köhlbrugge (ddw), Moon Saris, Illias Teirlinkck (de betovering), Annemieke van der Togt (Anne Neut).
Beeld Marjon Gemmeke (Esther Tielemans), Max Kneefel en Tommy Köhlbrugge (ddw), Moon Saris, Illias Teirlinkck (de betovering), Annemieke van der Togt (Anne Neut).

PREMIUM

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu

Van de Dutch Design Week tot een internationaal kunstfestival voor de jeugd.

MT45 M45 Lekker weg Beeld

Vakantievoorpret start in de Fokker Terminal in Den Haag, waar de najaarseditie van het Verre Reizen Event uitpakt met 200 bestemmingen.
22 en 23 oktober, reis-events.nl/verre-reizen-event-den-haag/

MT45 horizontale lijn blauw Beeld
MT45 M45 Lekker weg Beeld

Kust en kunst

Het schilderachtige Bergen staat bekend als kunstenaarsdorp. Zo is er de Kunst10daagse, met zo’n driehonderd kunstenaars die er exposeren. Leuk in combinatie met een wandel- of fietstocht door bos, duin en zee, dé inspiratiebron voor de kunstenaars van de Bergense school.
21 t/m 30 oktober, dekunst10daagse.nl

MT45 horizontale lijn blauw Beeld
MT45 M45 Lekker weg Beeld

Hemelsblauw

De kunst van Esther Tielemans houdt het midden tussen schilderij en ruimtelijk object. Met tentoonstelling Ask the sky haalt ze het licht en landschap rondom het Kröller-Müller Museum naar binnen en brengt tegelijkertijd een ode aan het museum. Bijvoorbeeld met The past inside the present, een werk dat ze baseerde op de oude gevel van het museum. Ook verwijst het naar de kamerschermen van Odilon Redon en Giacomo Balla uit de museumcollectie.
t/m 20 november, krollermuller.nl

MT45 horizontale lijn blauw Beeld
MT45 M45 Lekker weg Beeld

1. Jong geleerd, is oud gedaan

In de herfstvakantie kun je met de kleinkinderen naar De betovering, het internationale kunstfestival voor de jeugd. Een laagdrempelige manier om samen met hen de wereld van theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater te ontdekken. Een plek om je suf te lachen en te worden ontroerd en verrast. Iedereen is welkom, van de beweeglijke spring-in-het-veld tot bezoekers voor wie bewegen, stilzitten, horen, zien of prikkels verwerken minder vanzelfsprekend is.
21 t/m 29 oktober, debetovering.nl

2. Klaar voor de start?

Tijdens de Dutch Design Week tonen duizenden bejubelde én kersverse ontwerpers hun kunsten, concepten, ideeën en experimenten. Het thema van editie 2022 is Get Set!. Dat nemen we letterlijk, want de exposities, wandelroutes, workshops en feestjes maken van Eindhoven dé designhoofdstad van de wereld.
22 t/m 30 oktober, ddw.nl

MT45 horizontale lijn blauw Beeld
MT45 M45 Lekker weg Beeld

Anne Neut

Agenda

21 t/m 30 oktober | Festival Circolo, het grootste circusfestival van Nederland, strijkt neer in Spoorpark Tilburg. Dus staan er circustenten, foodtrucks, speeltoestellen en een buitenpodium waar dagelijks gratis voorstellingen te zien zijn.
festivalcircolo.nl

26 t/m 30 oktober | De Affordable Art Fair verandert de Amsterdamse Kromhouthal in een mekka voor kunstlief-hebbers en verzamelaars. Alle tentoongestelde werken zijn van nog levende, opkomende en gevestigde kunstenaars.
affordableartfair.com/fairs/amsterdam/

24 oktober t/m 6 november | Koninklijk Theater Carré is de tijdelijke thuisbasis van performance artist Marina Abramović. De eerste week staat in het teken van No intermission, week twee van de Nederlandse première van de performance-opera 7 deaths of Maria Callas.
carre.nl

t/m 3 december | We hadden liefde, we hadden wapens van Urban Myth neemt je mee naar de Verenigde Staten van de jaren zestig. Het zeer persoonlijke verhaal over ongelijkheid en liefde volgt de activistische Robert F. Williams.
urbanmyth.nl

t/m 29 april | Zie Effe niet met je mening als een blind date, want cabaretiere Anne Neut stelt: ‘What happens tussen de vier muren van het theater stays tussen de vier muren van het theater.’ Kleine hint: het wordt ’n genuanceerd avondje...
anneneut.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t Veen.Marjon Gemmeke (Esther Tielemans), Max Kneefel en Tommy Köhlbrugge (ddw), Moon Saris, Illias Teirlinkck (de betovering), Annemieke van der Togt (Anne Neut).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden