Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Eindelijk een hobby

“‘Wat is je hobby?’ vond ik altijd maar een ongemakkelijke vraag. Want wat wáren mijn hobby’s eigenlijk? Mijn dagen waren altijd wel gevuld: werken, voor de kinderen zorgen, het huishouden... Maar echt tijd voor ontspanning of om iets te doen dat ik leuk vond, dat was er niet. Inmiddels weet ik dat het anders zit: de vrije momenten waren er wel, maar ik nam de tijd voor mezelf niet. Kort na mijn zestigste verjaardag zat ik er helemaal doorheen. Ik begon enorm te huilen en kon dagenlang niet meer stoppen. Een burn-out, zei de huisarts. Ik besloot naar een coach te gaan die gespecialiseerd is in dit soort klachten. In de zoektocht naar de reden voor mijn klachten, liet hij me inzien dat ik mezelf nooit de tijd gaf om iets te doen wat ik niet als nuttig beschouw. Door mijn gedachtegang hierover te veranderen, ontdek ik nu dat ik enorm geniet van fietsen, wandelen en schilderen. En daarmee is mijn aankomend pensioen ook ineens een stuk minder spannend: na veertig jaar werken in de zorg weet ik nu dat ik eindelijk voor mezelf mag kiezen.”
Netty

Een doos vol knopen

“Bij het leeghalen van het huis van mijn moeder na haar overlijden, kwam ik haar oude knopendoos tegen. Voor anderen betekent dat oude, gedeukte koekblik waarschijnlijk niets, maar voor mij is het een doosje vol knopen én herinneringen. Urenlang heb ik als klein meisje gespeeld met deze ‘schat’ wanneer mijn moeder kleding aan het naaien was aan de eettafel. Tellen, sorteren, van groot naar klein leggen: ik kon altijd wel iets bedenken om te doen met de knoopjes. Toen ik na die emotionele dag thuiskwam, heb ik de trommel op tafel omgekeerd en voelde ik me weer even net zo klein als toen.”
Rosalie D.

Wat is jouw verhaal?

Voor Mijn verhaal in de Praat mee in Margriet zijn we altijd op zoek naar mooie verhalen. Wat is jouw verhaal? Wellicht gaat het over een mooie ontmoeting die je nieuwe inzichten gaf of heb je een ervaring die je met anderen wil delen. Misschien heb je een beslissing genomen die je leven veranderde, of wil je andere vrouwen inspireren. Of het nu emotioneel, inspirerend of juist grappig is, we zijn heel benieuwd naar wat jouw verhaal is. Heb jij een verhaal dat je wilt delen? Mail naar praatmee@margriet.nl met als onderwerp Mijn verhaal. Goed om te weten: je hoeft het niet zelf te schrijven.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden