null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Van online buurtinitiatieven tot slimme tips om je bagage niet kwijt te raken

Dit zijn de laatste nieuwtjes en leuke weetjes op onlinegebied.

Échte foto’s

Bij het posten van een foto op Facebook of Instagram kiezen we vaak de mooiste en meest perfecte beelden uit. Dáár willen de makers van BeReal verandering in te brengen. Voor meer echtheid online stuurt deze social-media-app elke dag op een onverwacht moment een melding. Vanaf dan heb je twee minuten tot de camera’s (voor en achterkant) een foto maken.

TIP

Facebook heeft sinds kort een nieuw functie: Feeds. Met deze knop kun je je tijdlijn zo instellen dat de berichten die verschijnen weer op chronologische volgorde staan, in plaats van gebaseerd op algoritmes.

null Beeld

3x Online buurtinitiatief

Hobbykoks opgelet!

Houd je van koken en wil je iets voor een buurtgenoot doen? Stichting Thuisgekookt koppelt hobbykoks aan mensen uit de buurt die wel wat hulp bij de avondmaaltijd kunnen gebruiken, zoals ouderen of mensen met een fysieke beperking.
Aanmelden gaat via thuisgekookt.nl

Liever een goede buur

Buuv is een buurtmarktplaats waar bewoners terechtkunnen voor uiteenlopende hulpvragen. Bijvoorbeeld met klussen, als je een lift nodig hebt of op zoek bent naar een sportmaatje. Ook kun je er diensten aanbieden. De gemeenten Haarlem, IJmond, Amsterdam-Zuid, Oegstgeest, Heerhugowaard en Leiden hebben al een Buuv-website.
Meer info: buuv.nu

Digitaal dorpsplein

Van de laatste lokale nieuwtjes, leuke foto’s en oproepjes tot een agenda met evenementen. Op het platform Buurbook vind je alle ins en outs over je woonplaats. Net als bij Facebook is er een groepspagina en heeft ook iedereen een eigen profiel. Zo kun je zelf berichten plaatsen en reageren op anderen.
Meer info: buurbook.nl

null Beeld

Reminder

Door alle drukte kan het er weleens bij inschieten een familielid, vriend of buur te bellen of te bezoeken. Een handig geheugensteuntje: Amato. In de app vul je in wanneer je iemand voor het laatst hebt gebeld en stel je een herinnering in om dat wekelijks of maandelijks te blijven doen.

null Beeld

Zó raak je je koffer niet kwijt

Het kwijtraken van je koffer kan de vakantiestemming behoorlijk verpesten. Gelukkig zijn er handige tips om ervoor te zorgen dat je koffer niet zoekraakt en veilig op de bestemming (of weer thuis) aankomt. Deze tips én wat je moet doen als je koffer wél is zoekgeraakt, lees je op margriet.nl/koffer

Tara BeckGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden