Headers columnisten Aaf NW.  Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.
Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.

PREMIUM

Mijn zus leidt een heel ander leven dan ik. We schelen maar een jaar, maar alles is compleet anders gegaan

Nu ze eindelijk, na jaren weer eens, bij haar zus thuis komt im Boston, ziet Aaf dat het prima met haar gaat.

Een bezoek aan mijn zus. Het is heel lang geleden dat ik in Boston was; ze is er al eeuwen geleden heen verhuisd, ik heb haar een paar keer bezocht, maar toen kwam corona en kwam er niets meer van. Drie jaar lang zagen we elkaar niet, want zij kon niet reizen, en toen het wel weer kon was het geld even op.

Ik ben stomverbaasd over haar huis – haar relatie ging uit, het vorige huis waar ik haar opzocht was van haar ex, ze woonden nog samen. Nu woont ze in een peperkoeken huisje met een tuin rondom. Wit, met schattige ramen met latjes. Een klein trapje naar de voordeur, houten garage aan de zijkant. Amerikaanser wordt het niet, leuker eigenlijk ook niet.

Prima voor elkaar

Mijn zus leidt een heel ander leven dan ik. We schelen maar een jaar, maar alles is compleet anders gegaan, niet door het lot, maar vooral omdat we heel andere dingen willen. Zij wilde nooit kinderen, ik wel. Ze verhuisde naar de andere kant van de wereld, trouwde, scheidde, kreeg andere relaties en woont nu alleen. Ze is al jaren juf, maar is nu ook in opleiding als therapeut.

We houden elkaars leven best goed bij via appjes en FaceTime, maar op de een of andere manier zie ik pas echt goed hoe het met haar gaat nu ik in haar huis ben. Want ze heeft het prima voor elkaar. Dat blijkt wel. Elke kamer van het huis is comfortabel ingericht, er is bizar veel ruimte voor Nederlandse begrippen; ze heeft zelfs een grote kelder met daarin, wat zij noemt, haar ‘party-ijskast’: een extra ijskast vol bier en frisdrank voor als er een feestje is. Alleen in Amerika. Overal staan gezellige vaasjes met bloemen uit de tuin, de ijskast boven zit lekker vol met eten, de bedden zijn prachtig opgemaakt.

Ik vroeg het me weleens af

Het is gek, maar nu ik in haar huis ben, realiseer ik me dat ik er al die tijd niet zeker van was of ze het helemaal naar haar zin had in Boston. De eerste jaren natuurlijk wel, maar nadat die relatie uitging en haar hond – deels van haar ex, deels van haar – stierf, en die hele pandemie eroverheen kwam, vroeg ik me dat weleens af.

Nu ik aan haar eettafel zit en ze me professionele pannenkoekjes met fruit serveert, voel ik dat het prima met haar gaat. Het is een opluchting.

Paspoortbeeld columnisten Aaf NW Beeld

Over columnist Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius is schrijfster, getrouwd met Gijs Groenteman en moeder van Benjamin en Rifka. Lees hier alle columns van Aaf.

Aaf Brandt CorstiusMarloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden