null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Vakantieliefde, échte liefde

Een vakantieliefde, heb jij er ooit een gehad? Meestal blijft het bij een kortstondige romance, maar de drie stellen in Margriet 37 bewijzen dat het ook voor altijd kan zijn. Meteen, met wat horten en stoten of na een lange tijd. Een greep uit de reacties op de liefdesverhalen van Els, Roosmarie en Inez.

 • Aafke: “Ook ik vond ware liefde bij mijn vakantieliefde. Smoorverliefd geworden op Mallorca 37 jaar geleden, en nu nog altijd bij elkaar. Echt liefde op het eerste gezicht.”
 • Ellen Eilbracht: “Het verhaal van Marco en Roosmarie lijkt wel een sprookje. Ik zit na vijftig jaar ook nog te wachten op een berichtje van mijn heimelijke liefde.”
 • Leontine ter Beek: “Wat ontroerend, het verhaal van Inez en Cor. Dat haar liefde voor hem zó sterk is dat ze haar kinderwens opgeeft, dat is heftig. Vooral omdat ze aangeeft er nog steeds verdrietig van te zijn. Bijzonder.”
 • Margret: “Wat super om deze heerlijke, romantische verhalen te lezen! Echte liefde bestaat dus nog wel, dat is duidelijk.”
null Beeld
null Beeld

Voor de beeldbuis

Het is deze maand 55 jaar geleden dat de eerste kleuren-tv werd geïntroduceerd in Nederland. Hoewel we toen nog even moesten wachten op uitzendingen in kleur op de Nederlandse kanalen, maakte het idee dat het kón al veel indruk.

 • Yvonne Metten: “De buurvrouw had veel eerder dan wij een televisie, dus eens per week mocht ik bij haar kijken. Ik weet de dag dat we er zelf één kregen nog goed: ik stond te dansen in de kamer toen mijn vader vertelde dat hij een tv had gekocht.”
 • Paula: “De goede oude tijd toen ik nog klein was. Alleen Nederland 1 en Nederland 2, het was nog zo simpel.”
 • Hanneke Krijt: “Wat ik vooral nog weet, is dat je pas een nieuwe kocht als er rook achter vandaan kwam.”
 • Beatrice: “Op woensdagmiddag liepen wij, met een bakje chips en limonade, naar de buren waar we een kinderprogramma konden kijken op hun kleurentelevisie.”
null Beeld

Ik vertrouw de buurvrouw niet

Marijke twijfelt of ze de nieuwsgierige buurvrouw wel de plantjes water moet laten geven terwijl ze op vakantie is, vertelde ze recentelijk in Praat Mee. Ze denkt namelijk dat de buurvrouw in haar belangrijke papieren zal gaan snuffelen.

 • Isolde Dijkstra: “Lastig. De buurvrouw woont dichtbij en ziet precies wat er gebeurt. Zij kan even binnenlopen, terwijl iemand anders er speciaal voor moet komen. Maar ja, als je de situatie niet vertrouwt, is het dan een goed plan?”
 • Zita van der Heyden: “Ik zou mijn dagboeken en persoonlijke papieren achter slot en grendel in een afgesloten la stoppen en haar verder haar gang laten gaan. Fijn dat ze de plantjes water wil geven.”
 • Vanessa Daniëls: “Je kunt best duidelijk zeggen wat je van haar verwacht en regels opstellen. Het is tenslotte jullie huis! Houdt ze zich er niet aan, dan nodig je haar in elk geval geen tweede keer uit.”
 • Pauline: “Je kunt de planten in bad zetten en een speciaal watersysteem gebruiken. Dan hoef je je niet druk te maken om de buurvrouw. En anders is het na de vakantie tijd voor nieuwe plantjes.”
RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden