null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Dag lieve tante

“We staan tegenover elkaar en houden elkaars handen stevig vast. De tranen staan in onze ogen. Ik heb haar zojuist bedankt voor alle jaren dat ze als lieve tante in mijn leven was; voor de leuke dingen die we samen hebben gedaan zoals uitstapjes, maar ook dat ze me leerde appeltaart bakken en van alles wat ze me over het huishouden leerde. ‘Opruimen en schoonmaken, want wat er niet ligt, valt niet op’ was haar motto. Ze is bijna honderd jaar oud, al een aantal jaren weduwe en gaat nu emigreren om haar laatste jaren door te brengen met haar kinderen, kleinkinderen én achterkleinkinderen. Een indrukwekkende stap, zeker op die leeftijd. Als ik haar zeg dat ik niet weet of en wanneer we elkaar nog zien, wijst ze naar boven en zegt: ‘Dat weet ik ook niet, misschien in het hiernamaals, daar zal ik op je wachten.’ We moeten er allebei van huilen en geven elkaar een dikke knuffel. Ze zwaait me uit en roept dat ze me appt als ze er is. Ik hoop met heel mijn hart dat haar nog een paar fijne jaren zijn gegund.”
Charlotte

Extra efficiënt koken

“In deze tijd willen we natuurlijk allemaal zo veel mogelijk besparen, dus heb ik een handige kooktip. Als je gaat koken, doe dat dan ruim voor je wilt beginnen met eten. Snijd aardappelen en groenten in kleine stukjes en doe ze in een pan. Zet het eten even op, maar draai het gas direct weer uit zodra het water kookt. Of zet de inductie uit. Bedek de pannen vervolgens met een groot badlaken of twee handdoeken en zorg dat ze echt goed zijn ingepakt. Na een halfuur zijn de aardappelen en groenten gaar, zónder dat je gas of stroom hebt verbruikt. Op deze manier gebruik je dagelijks al snel vijftien tot twintig minuten gas of elektriciteit minder, wat zeker met de huidige prijzen flink scheelt. Alle kleine beetjes helpen.”
José Panis

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden