MT41 M41 Lekker weg Beeld Joris-jan Bos (ndt), Alamy.
Beeld Joris-jan Bos (ndt), Alamy.

PREMIUM

De leukste uitjes en tips om er even helemaal uit te zijn

Het Nederlands Dans Theater viert feest en een boetiekhotel in Goirle waar je deze week nog wilt overnachten.

MT41 M41 Lekker weg Beeld

Van cream tea met scones tot spiegels en silverplate: tijdens Brocante op z’n Brits verandert De Oranjerie in het Drentse Zeijen in Little Britain.
t/m 8 oktober, de-oranjerie.nl

MT41 M41 horizontale lijn Beeld
MT41 M41 Lekker weg Beeld

De smaak van de zee

Laat het strand links liggen en haast je naar de visafslag van Scheveningen, want dat vormt het décor van foodfestival VISSCH. Bij gezellige eettentjes, foodtrucks en op terrassen – met uitzicht op de haven – proef je wat de zee allemaal voor lekkers te bieden heeft.
30 september t/m 2 oktober, vissch.nl

MT41 M41 horizontale lijn Beeld
MT41 M41 Lekker weg Beeld

Er is er een jarig

Het Nederlands Dans Theater (NDT) viert feest. Ter ere van de 75ste verjaardag van de bejubelde choreograaf Jiří Kylián is een programma samengesteld met drie van zijn werken: Tar and feathers (2006), Gods and dogs (2008) en Bella figura (1995). De dansen geven een prachtig beeld van Kyliáns artistieke vakmanschap.
22 september t/m 3 december, ndt.nl

MT41 M41 horizontale lijn Beeld
MT41 M41 Lekker weg Beeld

1. Brabantse beauty

Huize Stella, een fraai Jugendstilpand in Goirle, is omgedoopt tot Stella Suites. Dit kleurrijke boetiekhotel telt acht luxe suites waarin oude details moeiteloos samengaan met eigentijds design én comfort. de perfecte plek voor een weekendje weg.
stellasuites.nl

2. Muziek en méér

In Amersfoort wordt de zesde editie van September Me georganiseerd, een populair festival voor jong en oud van en mét Ragazze Quartet. Natuurlijk staat het programma bol van muziek, maar ook theater, dans, virtual reality, dinner talks met tweegangenmenu, livemuziek en inspirerende verhalen komen aan bod. Thema van deze editie is Met dichte ogen, een ode aan de fantasie en de zintuiglijke beleving. Het repertoire varieert van een hypnotiserende virtual reality-opera tot een aangrijpende onewomanshow van multitalent Hadewych Minis.
22 t/m 25 september, september-me.nl

MT41 M41 horizontale lijn Beeld
MT41 M41 Lekker weg Beeld

Agenda

21 t/m 30 september | Voor de nieuwste Nederlandse speelfilms en series, waaronder de openingsfilm Zee van tijd, ga je naar Utrecht waar de 42ste editie van het Nederlands Film Festival losbarst. Naast avonturen op het witte doek zijn er tentoonstellingen en Mastertalks.
filmfestival.nl

23 t/m 25 september | De rijke cultuur, natuur en historie van Twente vormen de basis voor de producties op het gloednieuwe theaterfestival Groond. Makers én bezoekers verblijven op Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte, waar ze samen aan vijf theaterproducties werken. Doe je mee of kom je kijken?
groond.nl

25 september | Op zoek naar een reden om de mooie Hanzestad Zutphen te bezoeken? Wat dacht je van een verrukkelijk chocoladefestival? Editie achttien wordt weer ouderwets gezellig, met muziek, kunst en veel ambachtelijke chocolade.
chocoladefestival-zutphen.nl

23 september t/m 15 januari | Het Sieboldhuis in Leiden presenteert Wabi-sabi. Japanse esthetiek in fotografie en keramiek. Een tentoonstelling waarin de schoonheid van imperfectie en vergankelijkheid centraal staat.
sieboldhuis.org

24 september t/m 25 maart | Het Evoluon in Eindhoven heropent met Retrofuture, een tentoonstelling over de invloed van toekomstdenken op o.a. kunst mode en muziek.
evoluon.com

Roos Stalpers en Fee van ’t Veen.Joris-jan Bos (ndt), Alamy.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden