null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

PREMIUM

Van Instagrammusea tot handige tips voor je smartphone

Dit zijn de laatste nieuwtjes en leuke weetjes op onlinegebied.

null Beeld

Veiligheid voorop

Om het verkeer een beetje veiliger te maken gaan navigatiesystemen van ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia en TomTom automobilisten waarschuwen als er een voertuig met zwaailicht en sirene nadert. De melding die de bestuurders ontvangen, vertelt hun welke hulpdienst eraan komt – ambulance, politie of brandweer – en van welke kant. Zo kan de weg op tijd worden vrijgemaakt.

null Beeld

3x Instagrammuseum

Fantasiewereld

The Upside Down in Amsterdam is het grootste interactieve museum van Europa met achter elke deur een nieuwe verrassing. Vooral de optische illusies, waarbij het lijkt alsof je ondersteboven hangt, zijn erg leuk.

Selfiemuseum

In het Brabantse Best staat Likeland. Dit museum heeft maar liefst vijftig fotogenieke ruimtes met bijzondere decors. Denk aan een kasteel, roze telefooncel, reuzeschommel en niet te vergeten: een confetti­kanon! Gegarandeerd de meest hysterische selfies.

Ontdekkingstocht

Geen écht Instagrammuseum, maar in Floriworld word je op interactieve wijze meegenomen in de wereld van bloemen en planten. Vól Instagramfotospots om mooie plaatjes te maken.

Tip
De toegangscode van je iPhone kun je veranderen in een wachtwoord met letters. Ga naar instellingen, klik op ‘Face ID en toegangscode’ en vervolgens ‘wijzig toegangscode’. Onder toegangscodeopties kies je ‘aangepaste alfanumerieke code’ om een lettercode aan te maken.

Snel, 112!

Als je in nood bent en door omstandigheden niet kunt praten, is alarmcentrale 112 via sms te bereiken. Om een noodsituatie door te geven stuur je eerst ‘aanmelden’ naar 112, zodat het gesprek wordt geactiveerd. Sinds begin dit jaar is er ook nog een andere mogelijkheid: via de 112NL-app.

null Beeld

Houd je phone koel

Vooral op warme zomerdagen is het belangrijk dat je je mobiele telefoon niet in de volle zon legt. Dit kan namelijk leiden tot oververhitting en beschadiging van de accu. Op margriet.nl/accu lees je meer over de accu van je mobieltje en hoe je de levensduur verlengt.

Tara BeckShutterstock

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden