null Beeld Petra Hoogerbrug. Styling: Karin van der Knoop. Visagie: Astrid Timmer
Beeld Petra Hoogerbrug. Styling: Karin van der Knoop. Visagie: Astrid Timmer

PREMIUM

‘Toen ik haar na meer dan 30 jaar weer omhelsde, voelde ik een diep gevoel van gelukzaligheid’

Hij ziet haar slechts een week. En zonder haar die vakantie zelfs ook maar te hebben gekust, voelt de destijds zeventienjarige Marco Nuccitelli (60) een diepe verbondenheid met Roosmarie Ruigrok (59). Meer dan dertig jaar later tikt hij haar naam in op Google…

null Beeld

“Het leek wel een scène uit een romantische film, ik was zeventien en liep met blote voeten op het strand, licht gebleekte jeans aan, m’n shirt opgerold tot aan mijn middel, gitaar over mijn schouder. Toen ik richting de strandstoelen liep waar mijn vrienden lagen, zag ik een onbekend meisje. Ik weet het nog precies, ik keek haar in de ogen en wist, dit wordt een vakantie die ik nooit meer vergeet.”

Schrijven

“Die week aan de Adriatische zee voelde ik een diepe verbondenheid met Roosmarie en hoewel ik haar wel wilde kussen, kwam het er niet van. Bij het afscheid spraken we af te schrijven. Drie jaar lang schreven we intensief. Tot ik op een gegeven moment in dienst ging en het druk had met vrienden, motorrijden en mijn muziek. Het contact verwaterde. Ondanks dat is Roosmarie altijd in mijn gedachten geweest. Ze had een diepe, onuitwisbare indruk op me gemaakt.”

null Beeld

De verliefdheid laaide weer op

“Tien jaar geleden – ik was inmiddels weer single – zat ik achter mijn pc en tikte in: Roosmarie Ruigrok. Daar doemde de foto van een beeldschone vrouw op. Ander kapsel, nieuwe haarkleur, maar nog steeds de ogen waarin ik die zomer 33 jaar geleden zo lang had gestaard. Ik stuurde haar meteen een berichtje en vanaf dat moment hadden we wekelijks contact. De verliefdheid laaide weer helemaal op.”

“Na een paar maanden kwam Roosmarie langs in Rome en daar begon ons verhaal eindelijk. Op het moment dat ik haar omhelsde, voelde ik een diep gevoel van gelukzaligheid en stilte, ook al stonden we op het chaotische, lawaaiige vliegveld van Rome. In die omhelzing lag, ondanks dat we elkaar 33 jaar lang niet hadden gezien, de verbondenheid van de afgelopen decennia én de tijd die voor ons ligt. Drie jaar lang hebben we heen en weer gependeld tussen Rome en Amsterdam. Roosmarie heeft zelfs nog twee jaar in Rome gewoond. Januari 2022 ben ik dan eindelijk naar Amsterdam verhuisd. Wat ben ik gelukkig dat we nu continu samen zijn en dat ik in een stad woon waar ik alles op de fiets kan doen, of het nou een werkvergadering is of een biertje drinken met vrienden. Soms mis ik mijn familie en de warme Italiaanse zon, maar binnen een paar uur ben ik in Rome. Roosmarie zegt altijd: als de liefde sterk is, kun je alles samen aan. En om dat te bezegelen zijn we afgelopen juni getrouwd, 43 jaar na onze eerste ontmoeting.”

Noor Feije en Els MeyerPetra Hoogerbrug. Styling: Karin van der Knoop. Visagie: Astrid Timmer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden