MT37 LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

Net verschenen

MT37 LKL Beeld

Het ontroerende verhaal van Nastja

Literaire non-fictie | De Berlijnse auteur Natascha Wodin zocht in 1992 een werkster. Dat werd de Oekraïense ingenieur Nastja, die na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie (waar Oekraïne destijds onder viel) de chaos in haar land was ontvlucht. Haar verhaal verwerkte Wodin in het prachtige Nastja’s tranen, dat niet alleen inzicht geeft in de geschiedenis van Oekraïne, maar ook in de denk- en belevingswereld van de bevolking.
€ 22,99 (Atlas Contact).

Wat is liefde eigenlijk?

Non-fictie | Leo Bormans is geluksonderzoeker, inspirator en schrijver. Voor zijn nieuwe boek Van harte (100 sleutels voor een liefdevol leven) bracht hij van overal ter wereld de belangrijkste inzichten over liefde samen, en vertaalde die in honderd concrete adviezen om een liefdevol leven te leven. Dat lukt vaak niet zonder strijd; het gaat dan ook over proberen en mislukken, warmte en pijn. Over de essentie, kortom.
€ 12,99 (Lannoo).

Feest met fatale afloop

Thriller | S.K. Tremayne brak door met zijn debuut IJstweeling en levert sindsdien vrijwel elk jaar een sterke thriller af. In Sterftij neemt hij ons mee naar Hannah die de feestelijke heropening van The Stanhope, een luxe hotel op een afgelegen eiland, organiseert. Die avond wordt de combinatie alcohol en een sterke stroming enkele gasten fataal. Of moet de oorzaak toch ergens anders worden gezocht?
€ 22,50 (Prometheus).

MT37 M37 horizontale lijn roze Beeld

3x omdenken

MT37 LKL Beeld
 1. Over hoe je meer zen in je denken wordt
  Pieker je te veel? Focus je alleen op het hier en nu. In deze gids wordt uitgelegd hoe je jezelf bevrijd van stress en zorgen.
  Zen & de kunst van zorgeloos leven door Shunmyo Masuno € 16,99 (Boekerij).
 2. Over destructieve gedachten stopzetten
  Vervelend en zelfdestructief zijn zelf saboterende gedachtepatronen. Zoals ‘ik ben dik’ of ‘mij lukt ook niks’. Laat los! Hoe? Dat lees je in deze heldere gids.
  Denk je vrij door Fred Sterk en Sjoerd Swaen € 18,99 (Kosmos).
 3. Over de kunst van het ziek zijn
  Een chronische ziekte kan een enorme invloed hebben op je leven en dat van anderen. Hoe je daar vanuit een boeddhistische levensvisie mee kunt omgaan wordt uitgelegd in dit boek.
  De kunst van het ziek zijn – inspiratie uit het boeddhisme voor (chronisch) zieken en hun naasten door Toni Bernhard € 20,95 (Maitreya).
MT37 M37 horizontale lijn roze Beeld
MT37 LKL Beeld

Podcast

Samen groen doen

De bedoeling van de vrolijke podcastserie Onsje groener is om de luisteraar te inspireren om groener te leven, maar dan zonder opgeheven vingertje. De vriendinnen Saskia (38) en Beathe (40) delen elke week hoe zij zelf hun leven duurzamer proberen in te vullen. In elke aflevering van hun podcast komen verschillende onderwerpen en uitdagingen voorbij. Zoals: Hoe makkelijk is het om voortaan korter te douchen en zo ook te besparen op gaskosten? Of: Wat zijn de handigste tips om voortaan minder eten te verspillen?
Onsje groener, nu te beluisteren op alle bekende podcastplatforms.

Kijken

Drama aan de Rivièra

In het adembenemende havenplaatsje Portofino aan de Italiaanse Rivièra opent een Britse familie een hotel tijdens de roerige jaren twintig. Bella Ainsworth (Natascha McElhone) is de drijvende kracht achter Hotel Portofino in deze gelijknamige zesdelige dramaserie. Na een paar weken merkt ze dat de welgestelde gasten erg veeleisend zijn, terwijl Bella zelf ook nog met allerlei familieperikelen kampt. Bovendien wordt ze doelwit van een corrupte lokale politicus die haar dreigt mee te slepen in de politieke maalstroom van Mussolini’s Italië.
Hotel Portofino, vanaf 19 augustus op NPO 2 en NPO Plus.

MT37 M37 horizontale lijn roze Beeld

3x Vanaf deze week in de bioscoop

MT37 LKL Beeld
 1. Familiebreuk
  Op het meest recente filmfestival van Berlijn is Alcarràs bekroond met de Gouden Beer. De film gaat over de familie Solé, die elke zomer perziken oogst op hun boomgaard in Alcarràs. Maar nu overweegt de eigenaar het land te verkopen en de bomen te kappen. Dit leidt tot een breuk binnen de hechte familie.
  Alcarràs, nu in de bioscoop.
 2. Gedeelde smart
  Drie vrouwen staan centraal in deze licht surrealistische film over een oersaai plattelandsdorp in het zuidwesten van Spanje. Isa spreekt cassettebandjes in met haar gedachten, Cita is een getrouwde vrouw die wegloopt bij haar man en Maria rouwt om haar overleden man. Om aan de saaiheid te ontsnappen, zoeken de vrouwen elkaar op.
  Destello bravío, nu in de bioscoop.
 3. Oude liefde roest niet
  Irene Moors, Henny Huisman, Tanja Jess... Aan bekende gezichten geen gebrek in deze romantische komedie. Maar de hoofdrol is voor Stijn Fransen. Ze speelt de succesvolle trendwatcher Eve die klaar is met haar vriend Ricardo (Jasper Demollin). Ze verlaat de stad en in haar geboortedorp ontmoet ze jeugdliefde Luuk (Jan Versteegh).
  Hart op de juiste plek, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden