null Beeld Getty Images, Shutterstock.
Beeld Getty Images, Shutterstock.

PREMIUM

Van samen leuke dingen doen tot snel verloren spullen terugvinden

Dit zijn de laatste nieuwtjes en leuke weetjes op onlinegebied.

null Beeld

Samen eropuit

Zin om iets leuks te doen, maar liever niet alleen? Via de app Klup kun je je opgeven voor verschillende activiteiten die je samen met anderen onderneemt. Van een strandwandeling, museumbezoek of Italiaanse kookworkshop tot zeilen, etentjes en zelfs vakanties. Veel gezelliger én een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.
Klup is speciaal voor vijftigplussers. Meer informatie vind je op kluppen.nl/

Hebbes!

Tip

De AirTag is een bluetoothapparaatje waarmee je snel spullen terugvindt. Je hangt deze tracker bijvoorbeeld aan je sleutelbos of tas. Op je iPhone kun je vervolgens zien waar deze zich bevindt. Ben je dicht in de buurt? Dan is er zelfs de mogelijkheid om een geluidje af te spelen.

Bellen is beter dan appen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er bij bellen en fysiek contact allebei oxytocine – het knuffelhormoon dat helpt tegen onder andere stress en eenzaamheid – vrijkomt. Bij het versturen van een appje is dat niet het geval. Als je iemand mist of behoefte hebt aan persoonlijk contact, pak dan dus je telefoon en bel.

null Beeld

Tips tegen eenzaamheid

Op margriet.nl/persoonlijkverhaal-joan lees je het verhaal van Joan van Baarle (75). Ze voelt zich al haar hele leven eenzaam en schreef er het boek Hunkering naar verbinding over. Hierin vertelt ze over de verschillende vormen van eenzaamheid en geeft ze tips om eenzaamheid tegen te gaan.

null Beeld

3 vragen aan Corine Noordam

Vrijwilliger bij de Luisterlijn

Voor wie is de Luisterlijn?

“Voor iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor en anoniem zijn of haar verhaal kwijt wil. Dat kan verschillende redenen hebben, zoals ziekte, relatieproblemen, maar ook iets leuks. Gevoelens van (zomer-)eenzaamheid zijn ook vaak een reden om contact op te nemen.”

Hoe helpen jullie?

“Door zonder oordeel te luisteren en de steun te geven die iemand op dat moment nodig heeft. Vaak is het al een opluchting dat iemand zijn emoties kan laten gaan. Een gesprek kan troost bieden of inzichten geven waardoor iemand verder kan.”

Kan iedereen bij jullie aan de slag?

“In principe wel. Zolang je maar stabiel in het leven staat, want de gesprekken kunnen heftig zijn. Voorafgaand krijg je een kennismakingsgesprek. Is er een goede match, dan volgt een kort trainingstraject. Ik vind het ontzettend dankbaar werk.”

De Luisterlijn: 088-076 70 00, deluisterlijn.nl

Tara BeckGetty Images, Shutterstock.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden