Header De affaire NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMaflevering 29

Na mijn geheime vrijpartij met Daniël stuiterde ik door de dagen heen

Nina is nog meer op haar hoede nadat ze bijna betrapt werd door Thijs. Ze voelt zich als een buitenstaander op de barbecue die ze zelf heeft georganiseerd; ‘Waar ben ik nou mee bezig?’

Vorige week: Nadat Nina’s zoon Ruben haar vertelde dat de non-binaire Sam op wie hij zo verliefd is niet met hem wil zoenen, wilde Thijs weten met wie ze toch steeds aan het appen is.

Week 29 - vrijdagavond

“Schenk je jezelf nou nog meer wijn in?” Mijn moeder duikt naast me op bij de tuintafel, net te dichtbij. “Dit is al je vierde glas.”

“Mam! Waarom hou je me zo in de gaten?” Geërgerd snijd ik een groot stuk brie af en prop het in mijn mond. “Ik ben gewoon verbaasd. Ik dacht dat jij zo met je gezondheid bezig was.” Ze trekt haar konijnenneusje terwijl haar blik onderzoekend over mijn gezicht glijdt. Om niet uit te vallen draai ik me zuchtend van haar af en kijk naar Thijs, die bij de barbecue staat. Mijn vader zit geanimeerd met Xander te praten. Sam en Ruben hangen op de tuinbank, onderuitgezakt, zoals alleen tieners dat kunnen, half op elkaar. Al wil Sam dan niet zoenen met mijn zoon, ze lijkt absoluut verliefd. O nee, geen zij: ‘die’.

Iedereen lijkt in opperbeste stemming. Iedereen, behalve ik. Mijn leugen van gisteravond zeurt nog na in mijn buik. “Met wie ben je toch steeds aan het appen?” Na Thijs’ vraag spoot de adrenaline door mijn lichaam. Ik kon mezelf wel voor mijn kop kon slaan dat ik mijn telefoon beneden had lagen liggen. Toch lukte het om kalm te zeggen: “Oh, met Brigitte. Ze zit niet zo lekker in haar vel.”

Geheime vrijpartij

“Is het weer zover?” Zonder een antwoord te verwachten boog Thijs zich alweer over zijn iPad. De labiele buien van onze vroegere buurvouw interesseerden hem al nooit. Hierna leek het onderwerp afgedaan voor hem. Mijn hart bonkte nog lang na. Bijna betrapt! Als Thijs mijn telefoonscherm had bekeken had hij weliswaar geen voorvertoningen gezien, die heb ik - o wat een heks ben ik – allang uitgezet, maar wel meermaals de naam Daniël. Vanmorgen heb ik die veranderd in ‘Eva, werk.’ Ik verdien de brandstapel.

Afgelopen week was ik nog wel zo euforisch. Na mijn geheime vrijpartij met Daniël stuiterde ik door de dagen heen. Geluiden, kleuren, geuren: alles was intenser, sprankelender. Elk appje van Daniël, steeds pikanter van toon, liet me tintelen en ik dacht alleen maar: als dit zo goed voelt, dan kan het niet slecht zijn, dat kán gewoon niet.

Buitenstaander

Nu hangt er een grauwe sluier over mijn roze bril. Ook omdat ik al twee dagen haast niets van Daniël hoor. Hij is weg met z’n jongste dochter en had al aangekondigd dat hij weinig zou kunnen appen. Na zijn berichtjes van gisteravond is het al de hele dag stil. Ik voel me hol en leeg. Hoezo kan hij eigenlijk maar weinig appen? Zijn dochter zal toch ook weleens op haar telefoon zitten? Hij zal me wel vergeten zijn. Het is voor hem vast maar een spelletje, tijdverdrijf nu zijn vrouw in Frankijk zit.

Ondertussen voel ik me een vreemde in mijn eigen gezin, een buitenstaander bij de barbecue die ik zelf georganiseerd heb. Waar ben ik toch mee bezig? Ik kijk de tuin rond. Mijn moeder staat bij Ruben en Sam, met haar rug naar me toe. Vlug klok ik mijn wijn naar binnen. Dan voel ik mijn telefoon trillen in mijn achterzak. ‘Eva, werk,’ lees ik. Vlug open ik het berichtje. ‘Er is geen minuut dat ik niet aan je denk.’

Op slag krijg ik weer vleugels.

Volgende week: krijgt Nina de boodschap dat ze vooral trouw moet zijn aan zichzelf.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden