Headers columnisten Helene NW Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

Lachrimpels vind ik vrolijk en die paar lijnen op mijn voorhoofd: soit. Rimpels zijn een teken van levenservaring, zeg ik altijd

Helene heeft er niet zulke problemen mee dat ze rimpels krijgt. Maar ze wil er niet óuder uitzien dan ze is.

“Mama, wat heb jij hier?” vroeg Oliver (4) met een bezorgde blik. Hij wees naar mijn voorhoofd. Ik voelde aan mijn gezicht of ik daar iets had zitten, maar er zat niks. “Wat bedoel je, Ollie?” “Hier, wat zijn dat?” Ineens realiseerde ik me dat ik mijn wenkbrauwen zojuist had opgetrokken. En wat Oliver zag, waren mijn rimpels. Die zag hij voor het eerst, want ja, zelf heeft-ie ze niet.

Ik twijfelde even of ik hem moest onterven of gewoon uitleggen wat dat zijn. Aangezien die lieve jongen er ook niks aan kon doen, koos ik voor het laatste. “Dat zijn rimpels, Ollie. Als je ouder wordt, krijg je die op je huid. Kijk, ik heb ze hier ook.” Ik lachte breed en wees naar de huid naast mijn ogen. “Ah ja, ik zie ze!” riep Oliver enthousiast uit.

Levenservaring

Ja, ik zie ze ook. Steeds vaker en steeds duidelijker. En hoewel ik even moest slikken toen Oliver mij er zo expliciet op wees, storen ze me mij doorgaans helemaal niet. Integendeel. Lachrimpels vind ik vrolijk en die paar lijnen op mijn voorhoofd: soit. Rimpels zijn een teken van levenservaring, zeg ik altijd. Je hoeft maar naar vrouwen als Tanja Jess, Astrid Joosten of Máxima te kijken om te weten dat je héél mooi ouder kunt worden. Maar zoals Petra van Bremen (met haar 62 jaar nog altijd veelgevraagd fotomodel) het altijd mooi verwoordt: ‘Je hoeft er niet jónger uit te zien, maar ook niet ouder dan je bent. Je wilt wel je mooiste zelf zijn.’ Daar heeft zij helemaal gelijk in en dus is een goede huidverzorging het credo. Mijn badkamerkastje staat tegenwoordig vol met dag- en nachtcrèmes en serums. Want een paar rimpels zijn prima, maar we hoeven ook weer niet te overdrijven.

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenSanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden