Header Geen 18 meer NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Ik kom maar niet van dat vervelende vetrandje om mijn buik af

Waar ze vroeger zo trots was op haar platte buik, komt Emma (51) nu niet meer van het vetrandje om haar buik af. Want ja, alles zakt naar beneden hè?

Laatst vond ik een paar oude fotoalbums terug, vol vakantiefoto’s uit mijn begin twintiger jaren. Toen ging ik met mijn beste vriendin naar Albufeira, Alanya en Zakynthos, om daar te feesten én om op het strand te liggen bakken. Terwijl ik door de albums aan het heen bladeren was, viel mij een paar dingen op. Wat was het leven toen heerlijk onbezorgd, al dacht ik daar destijds waarschijnlijk heel anders over. En wat had ik een lijf! Wederom dacht ik daar in die tijd heel anders over, want ik was vaak onzeker of ik er wel goed uit zag.

If you got it, flaunt it

Over één ding was ik wel altijd heel zelfverzekerd: mijn platte buik. Ik was dan ook een groot fan van korte topjes en lage broeken, waardoor je altijd nét een klein reepje van mijn buik kon zien. If you got it, flaunt it. Op een groot deel van mijn vakantiefoto’s heb ik dan ook een bikini of een kort topje aan. Ik weet nog goed dat buikspieroefeningen mijn favoriet waren in de sportschool, ik deed ze heel veel en heel vaak.

Verdwenen buikspieren

Nu vind ik buikspieroefeningen de hel. Het lijkt wel alsof ze sinds mijn zwangerschap, toch zeker vijftien jaar geleden, zijn verdwenen en nooit meer terug zijn gekomen. Ik zou graag nog eens een stripboek willen schrijven met de titel Emma en de zaak van de verdwenen buikspieren. Waar ik vroeger mijn buik graag toonde aan de buitenwereld, doe ik nu juist alles om ’m te verhullen, met loszittende bloesjes of jurken. Want plat is mijn buik al heel wat jaartjes niet meer: er zit een klein vetrandje om heen dat maar niet weg wil.

Afvallen

Wat is dat toch met ouder worden, dat alles wat je aankomt direct naar je buik toe zakt? Ik heb onlangs nog enorm mijn best gedaan, door gezond eten en sporten, om een paar kilo af te vallen en dat was gelukt! Heel fijn, alleen: dat vervelende vetrandje om mijn buik bleef. Ik kreeg daarentegen wel wat ingevallen wangen. En dat heb ik dan weer wél gemeen met mijn twintigjarige zelf.

Emma van NieuwkerkRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden