MT35 M35 Dromen durven doen Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Emmy besloot een nieuw leven op te bouwen in Portugal

Toen een burn-out op de loer lag, verkocht Emmy Beuting haar bedrijf en vertrok met haar man naar Portugal. Ze leefden in een camper, totdat ze in de middle of nowhere een boerenhoeve met landerijen vonden. “Ik verheug me erop om straks weer mensen te ontvangen. Omdat het kán, niet omdat het móét.”

“Ik had een goed lopend afslankinstituut in Middelburg. Leuk en dankbaar werk, maar zwaar. Het was méér dan mensen helpen met afvallen, ik was mijn cliënten ook psychisch tot steun. En bodywraps doen, waarin je mensen inwikkelt in zwachtels om afvalstoffen te verwijderen, vond ik steeds vermoeiender worden. Elf jaar jaar lang heb ik twaalf uur per dag gewerkt, ik had geen sociaal leven meer. Totdat een van mijn cliënten zei: ‘Als je zo doorgaat, val je om.’ Die cliënt, en inmiddels vriendin, Marieke Meulenberg heeft mij het eerste zetje tot verandering ­gegeven. Want ik was inderdaad óp. Marieke geeft onder andere healings en zij leerde mij naar mijn eigen gevoel terug te keren.”

Community

“In 2019 verhuisde mijn dochter Fleur met haar man en twee kindjes naar Portugal om een community op te zetten. Waar mensen in harmonie met de natuur wonen, elkaar stimuleren om geestelijk te groeien, de ­Flower of Light Foundation. Mijn man Robèrt en ik gingen haar opzoeken en eenmaal daar dacht ik: dít wil ik ook. Leven in harmonie met jezelf. Leven in plaats van geleefd worden. Robèrt en ik ­besloten tot een nieuwe start, in Portugal.”

Grote overgang

“Terug in Middelberg zette ik mijn afslank­instituut te koop. En dus ook ons huis, want ik had praktijk aan huis. Ik heb vreselijk veel gehuild in die periode. Het loslaten viel me zwaar. Van altijd maar aan- en klaarstaan naar niets, de overgang was groot. In Portugal hebben we een zogeheten quinta gekocht met 4,2 hectare grond, bij Aldeia das Amoreiras, in de provincie Alentejo. In de wijde omtrek heb ik geen buren. Ik dacht: waar ben ik aan begonnen? Maar als ik om me heen kijk en de bergen zie, weet ik: hier doe ik het voor. We gaan de quinta opknappen en hebben plannen voor een B&B en een community, retreats en wellness. Het is goed om bezig te zijn, stilzitten is niets voor mij, dan word ik knettergek. Maar in tegenstelling tot hiervoor móét ik nu niets, ik mág. Ik kan weer genieten. Ook van mijn dochter Fleur en de kleinkinderen die hier zitten, daar had ik nooit tijd voor. Helaas is mijn andere dochter Charlotte in Middelburg achtergebleven, dat vind ik wel heel lastig. Ik hoop dat zij ook ooit deze kant op komt.”

Sandra NiewegRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden