MT35 M35 Praat Mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Brieven en reacties

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

MT35 M35 Praat Mee Beeld

Het roer om

De man van Wilma (52) wil een andere koers gaan varen. Geen vaste woonplaats meer, ander werk, gaan waar de wind hem brengt. De reacties via facebook.com/margrietnl en margriet.nl/reageer:

Anna:

“Hoe moeilijk ook, maar ik denk dat ik hem zou laten gaan. Meestal hebben mannen hun beslissing toch al genomen. Doordat jij dan toch doorvecht, en meestal is dat alleen, gaat er zo veel tijd verloren van je eigen leven. Ik wens je sterkte en wijsheid.”

Mir:

“Laat hem een maand testreizen zonder verder definitieve stappen te zetten. Als hij er dan nog zo over denkt, kunnen jullie vanaf daar verder kijken.”

Margriet:

“Als mannen alles anders willen, dan is er gewoon een ander. Help hem inpakken en regel alles goed, dan kun jij verder. Jij bent nu de enige belangrijke.”

Jennifer van de Velde:

“Laat hem gaan. En ga genieten van je eigen leven.”

Moniek Visser:

“Dit klinkt als een midlifecrisis. Sterkte!”

Saskia:

“Ik zou hem de ruimte geven. Mijn huwelijk zou ik niet willen opgeven.”

Jolanda Wispelaere:

“Ik zou in gesprek met hem blijven. Luisteren, niet meteen zeggen dat het niet kan. Hoe ziet hij het voor zich? Hoe gaat het op zijn werk? Heeft hij te veel verantwoordelijkheden? Misschien is een andere baan een optie.”

MT35 M35 Praat Mee Beeld

Samen op reis

Net voor de lockdown hebben mijn man en ik onze dochters van negentien en achttien meegenomen naar Thailand. Het was onze eerste grote, verre reis. De voorbereidingen waren al zo leuk: samen sites afspeuren en blogs bekijken. We hebben een week rondgereisd, met de nachttrein naar Bangkok, met taxi’s naar de binnenlanden en toen een binnenlandse vlucht naar Ko Lanta. Wat een aardige mensen en wat veel indrukken. Het eten, de tempels, de natuur... We waren er in het regenseizoen, maar de zon scheen en we hadden het strand bijna voor ons alleen. Vooral het samenzijn was voor mij belangrijk. De kinderen zijn nu al even het huis uit en het ouderlijk huis is verkocht. We zijn klaar voor een volgend hoofdstuk. Het vorige hebben we heel mooi afgesloten!
CJ

Oma op afstand

Ik heb altijd gehoopt dat ik een leuke, gezellige oma zou zijn. De jaren verstreken en onze dochters kregen kinderen. Het mooiste wat er is. Helaas wil onze jongste dochter al jaren geen contact met ons. Dat doet pijn en maakt me verdrietig. Onze oudste heeft ons bij alles laten meedoen. Maar helaas woont zij in het buitenland. Geen oppasoma, geen uitstapjes... Ik ben trots op onze dochters en kleinkinderen, ook al zien we ze bijna niet. Maar het gemis is groot. Vooral omdat mijn man intussen dement is geworden. Ik zie de tijd wegglippen, net als mijn man. Het woord familie is kostbaar. Dat weet ik sinds ik alleen ben. Toch blijf ik hoop houden dat ik ooit de kinderen van onze jongste mag zien. En misschien komt er ooit een mogelijkheid om naar het buitenland te verhuizen, naar onze oudste. Wie weet.
Anoniem

Pakjesdagen

Ik heb afgelopen week vier cadeautjes mogen ontvangen, terwijl ik niet jarig was. Het begon met een bezoek aan een expositie waar ambachtelijke sieraden werden verkocht. De vriend die mee was schonk me een ketting. Een paar dagen later was ik op een kleine markt waar een vriendin me een windgong cadeau deed. Verder was het toetsenbord van mijn laptop kapot en kreeg ik zomaar gratis een nieuw exemplaar. En van mijn vriend, die naar een museum was geweest, kreeg ik drie leuke zeepjes. Het kan verkeren!
Riet Brusselaars

Op de barricaden

Ik zou willen, Marjan, dat je zo’n demonstratie kon organiseren om Rusland tot inkeer te brengen, zoals je in je column in Margriet 26 schreef. Ik zou graag meelopen, al zou dat met mijn rollator moeten. Al was het maar om duidelijk te maken hoe erg het is wat daar gebeurt. Wij hebben vroeger gedemonstreerd tegen kernwapens. Ze zijn niet echt de wereld uit gegaan, maar er heeft wel een verandering plaatsgevonden. Het was goed om dat te doen.
Truus Doelman

Foto van de week

Wil je meedoen aan foto van de week? Mail je foto aan praatmee@margriet.nl o.v.v. ‘Foto Instagram’ en tag @margrietNL bij je foto op Instagram.

De redactie behoudt zich het recht voor je reactie te bewerken en/of in te korten. Alleen als je reactie wordt geplaatst, krijg je bericht.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden