Headers columnisten Helene NW Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

We willen laten zien dat iedere vrouw op elke leeftijd kan stralen. Littekens, striae of rimpels? Die maken ons uniek

Nu Margriet een modellenwedstrijd uitschrijft, denkt Helene terug aan die ene keer dat ze zelf model was. In Parijs.

Een klein spelletje: doe even je ogen dicht en denk aan het woord ‘model’. Wat zie je voor je? Is het een vrouw van begin twintig? Bij Margriet willen we dat beeld veranderen. We willen laten zien dat iedere vrouw op elke leeftijd kan stralen. Of je nu maat 34 of 48 hebt. Of je wit of zwart bent. Littekens, striae of rimpels? Die maken ons uniek. Daarom schrijft Margriet een wedstrijd uit: alle 55+-vrouwen van Nederland kunnen zich aanmelden om ons nieuwste covermodel te worden.

Zelf heb ik één keer in mijn leven een modeshow gelopen. In Parijs nog wel. En dat terwijl ik als jong meisje dacht dat dat niet voor mij was weggelegd met mijn ‘schamele’ lengte van 1 meter 62. Totdat ik op een dag een oproep zag van een groot, bekend Frans warenhuis. Ze organiseerden de grootste modeshow ter wereld, waarmee ze het Guinness Book of Records wilden halen, en riepen vrouwen op om zich te melden. Maar liefst zevenhonderd vrouwen werden uitgekozen om deel te nemen aan de show. En ik was er één van!

Catwalkles

Speciaal voor de modeshow reisde ik af naar Parijs. En het was geweldig. We kregen catwalkles van een befaamde modellencoach en ons haar en make-up werd gedaan door topvisagisten. De immense catwalk was buiten opgebouwd op de Boulevard Haussmann in hartje Parijs. Er stonden honderden mensen te kijken en ik werd na afloop geïnterviewd door een journaliste van een Frans magazine. Ik kreeg er zo veel energie van dat ik even dacht: dit wil ik voor de rest van mijn leven doen. Maar daarvoor is bij een tijdschrift werken toch nét te leuk.

PS

Word jij Margriet’s Next Covermodel? Kijk snel op pagina 30 in Margriet, of ga naar dit online artikel, om te lezen hoe je je kunt opgeven. Succes!

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenSanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden