MT29 M29 En ook nog Beeld Getty Images, Shutterstock.
Beeld Getty Images, Shutterstock.

PREMIUM

Van cursussen bij SeniorWeb en tot een app die je helpt genoeg water te drinken

Dit zijn de laatste nieuwtjes en leuke weetjes op online gebied.

MT29 M29 En ook nog Beeld


TIP

In Whatsappberichten zijn verschillende tekststijlen toe te passen, zoals dik­gedrukt, door een sterretje voor en na het tekstgedeelte te plaatsen, of cursief - door hetzelfde te doen, maar dan met een laag liggend streepje. Ook kun je het lettertype veranderen, gebruik dan drie keer de accent grave.

Nu mét bijlage

Het gebeurt iedereen weleens: je verstuurt een mail en vergeet de bijlage toe te voegen. Zeker bij zakelijke e-mails kan dit vervelend, of misschien zelfs een beetje gênant, zijn. Om te voorkomen dat het in vervolg nog eens gebeurt, stel je met de extensie Mailbutler specifieke woorden in, zoals ‘bestand’, ‘bijlage’ of ‘document’, waarbij je een waarschuwing krijgt voordat je de e-mail verstuurt. mailbutler.io, te gebruiken met Gmail, Outlook en Apple Mail.

Nooit te oud

In de bibliotheek of op een van de leslocaties van SeniorWeb zijn (gratis) cursussen te volgen (ook voor niet-leden). Leer bijvoorbeeld Word en Excel te gebruiken, veilig internet op te gaan en te werken met opslagtools als Dropbox en OneDrive. Op seniorweb.nl/cursussen/computerles-in-de-buurt en op seniorweb.nl/cursussen vind je het volledige aanbod.

MT29 M29 En ook nog Beeld

Hydrateren kun je leren

Het Voedingscentrum adviseert dagelijks anderhalf à twee liter water te drinken. Toch zit twee derde van de Nederlanders onder deze hoeveelheid. Voor wie er niet altijd aan denkt voldoende water te drinken en wel een geheugensteuntje kan gebruiken: download de app Waterdrop. die geeft aan als het tijd is voor een slok. Waarom je meer water moet drinken als je ouder bent lees je op
margriet.nl/waterdrinken

MT29 M29 En ook nog Beeld

Saskia Hamminga-Roest, marketing en communicatiemanager bij SeniorWeb.

Voor wie is SeniorWeb?

“Iedereen die hulp nodig heeft bij het gebruik van de computer, telefoon, e-reader of tablet of zijn of haar digitale vaardig­heden wil verbeteren.”

Welke hulp bieden jullie?

“Van stap-voor-stapuitleg over zaken als online bankieren, videobellen, e-mail, WhatsApp en Windows 11, tot technische hulp bij het instellen van een smartphone of het beveiligen van je apparaten.”

Waar kun je terecht?

“Voor vragen kun je ons bellen en mailen, of langskomen op een van de inloopspreekuren. Daarnaast organiseren we door het hele land lessen. We merken dat veel senioren het lastig vinden om online oplichting te herkennen en willen weten hoe ze zichzelf het best beschermen tegen internetcriminelen. Wij geven praktische hulp en tips.”

Meer weten? Kijk op seniorweb.nl

Tara BeckGetty Images, Shutterstock.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden