M29 MT29 Lezen Kijken Luistern LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series, films en albums

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

Net verschenen

M29 MT29 Lezen Kijken Luistern LKL Beeld

Drie vrouwen en één enerverend jaar

Roman | Bestsellerauteur Anya Niewierra (Bloemenmeisje, De Camino) besloot om samen met haar dochter Merel Godelieve een boek te schrijven. Dat resulteerde in Ook dat nog, een vrolijke dagboekroman over drie generaties vrouwen voor wie in één jaar tijd alles verandert. Oma en ex-Dolle Mina Loes breekt haar heup, maar ook voor haar gescheiden dochter Roos en kleindochter Maddy blijft niets bij het oude.
€ 17,50 (Luitingh-Sijthoff).

Een boek met een bijzondere missie

Non-fictie | Kam je haren, groet de ochtend. Ook wanneer ik er niet meer ben, schrijft Ditte van de Velde (59) in haar gelijknamige boek. Toen Ditte hoorde dat ze kanker heeft, besloot ze haar gedachten door schrijven te ordenen, maar ook om zo veel mogelijk ‘mama-wijsheid’ door te geven aan haar dochters. Dat doet ze in dit bijzondere boek op een openhartige, humoristische en verrijkende manier.
€ 22,99 (Lannoo).

Waar is hun kind?

Thriller | Waarschuwing vooraf: Kinderspel van Paul Cleave gaat uren nachtrust kosten omdat je blíjft door­lezen. Het boek draait om de verdwijning van de zevenjarige Zach, het zoontje van schrijversechtpaar Cameron en Lisa Murdoch. De verdenking valt al snel op hen: deze misdaadauteurs beweerden toch altijd dat perfecte moord bestaat? En Zach was een extreem moeilijk jongetje. Spanning, emotie, onverwachte plotwendingen; Kinderspel heeft het allemaal.
€ 21,99 (Luitingh-Sijthoff).

MT29 M29 Horizontale lijn aqua Beeld
M29 MT29 Lezen Kijken Luistern LKL Beeld

3x familiegeschiedenis

 1. Over drie generaties van een Chinese familie
  Met de Japanse invasie in het China van 1938 opent deze epische roman, die het verhaal vertelt van drie generaties van een Chinese familie. Het eindigt in Amerika.
  Perzik bloesem lente door Melissa Fu € 23,99 (Ambo|Anthos).
 2. Over een Friese familie in Harkema
  Anita Terpstra deed in de arme Friese veengebieden onderzoek naar haar achtergrond. Al mijn moeders is een confronterende familiehistorie, diep geworteld in het dorp Harkema.
  Al mijn moeders door Anita Terpstra € 22,99 (Thomas Rap).
 3. Over hoe geld vrouwenlevens beïnvloedt
  Deze indringende roman gaat over een Spaanse grootmoeder en haar kleindochter; over klasse, feminisme, en over wat er wel en niet is veranderd voor vrouwen uit de arbeidersklasse.
  De wonderen door Elena Medel € 21,99 (Meridiaan).
MT29 M29 Horizontale lijn aqua Beeld
M29 MT29 Lezen Kijken Luistern LKL Beeld

TV

Wereldstad

Behalve als undercoveragent Bob Lemmens in de Netflix-serie Undercover kennen we de stoere avonturier Tom Waes ook als presentator van het Vlaamse reisprogramma Reizen Waes. Na twee jaar thuisblijven door de coronacrisis mag hij eindelijk weer op pad. In het nieuwe seizoen bezoekt hij elke aflevering een andere wereldstad, waaronder Londen en Los Angeles. Hij begint in het Egyptische Caïro, dat ruim 20 miljoen inwoners heeft. Tom zoekt uit hoe het is om te leven in één van de grootste en drukste steden van Afrika.
Reizen Waes, vanaf 3 juli, 20.20, NPO 3.

Film

Elke dag jonger

Het Parijse echtpaar Alain (Alain Chabat) en Marie (Léa Drucker) in deze absurdistische komedie verhuist naar hun droomhuis in een rustige buitenwijk. Tijdens de eerste bezichtiging had de makelaar al gewaarschuwd: het luik in de kelder zal jullie leven compleet veranderen. Dat klopt helemaal. Er is daar een neerwaartse keldertrap die uitkomt op de bovenverdieping van hetzelfde huis. Maar het is dan wel twaalf uur later, terwijl de persoon die de trap is afgedaald juist ineens drie dagen jonger is geworden.
Incroyable mais vrai, nu in de bioscoop.

MT29 M29 Horizontale lijn aqua Beeld
M29 MT29 Lezen Kijken Luistern LKL Beeld

3x sportvrouwen aan de top

 1. In Spanje & Nederland
  Voor het eerst wordt het WK hockey voor vrouwen door twee landen georganiseerd. Het vindt plaats in Spanje en Nederland. In vier poules nemen zestien landenteams het tegen elkaar op. Alle wedstrijden van regerend wereldkampioen Oranje en de finalewedstrijden zijn live te zien bij de NOS. De eerste wedstrijd van Nederland is op 2 juli.
  WK vrouwen hockey, vanaf 1 juli op NPO 3.
 2. Leeuwinnen in beeld
  Het Nederlandse vrouwenvoetbal staat de laatste jaren volop in de schijnwerpers. Maar plukken de Oranjeleeuwinnen ook de vruchten van hun internationale successen? Aan de hand van persoonlijke gesprekken met de sterren van het elftal kijkt deze vierdelige documentaireserie naar de staat van het vrouwenvoetbal in Nederland.
  De weg naar de top, vanaf 4 juli om 21.55 uur, NPO 3.
 3. Op naar de tweede titel
  Net als bij het WK hockey mag ook op het EK voetbal voor vrouwen Nederland haar titel verdedigen. Het toernooi wordt geor­ganiseerd in Engeland. De NOS besteedt hier uitvoerig aandacht aan met livewedstrijden, analyses, voorbeschouwingen en interviews. De eerste wedstrijd van de Leeuwinnen is op 9 juli tegen Zweden.
  EK voetbal voor vrouwen, vanaf 6 juli op NPO 1 en NPO 3.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden