MT29 M29 Lekker weg Beeld Reyer Boxem, Foppe Schut, Getty Images.
Beeld Reyer Boxem, Foppe Schut, Getty Images.

PREMIUM

Lekker veel leuke eropuittips

Van een poëziefestival in de buitenlucht tot een Gronings dorp in Franse sferen; genoeg redenen om er lekker op uit te trekken.

MT29 M29 Lekker weg Beeld

Expeditie Robinson

Het toppunt van luxe: een eigen privé-eiland. Boek een weekendje Island Life en je bent welkom op het prachtige eilandje van Marcel en Natascha in de Vinkeveense Plassen. Wat je er doet? Een zonnegroet op de steiger, kletsen met de kwetterende eenden, een hengeltje uitgooien en zwemmen in het kristalheldere water. En genieten van de rust.
island-life.nl

MT29 M29 Horizontale lijn groen Beeld
MT29 M29 Lekker weg Beeld

1. Uniek keramiek

Op de Kunstmarkt rondom de Utrechtse Molen de Ster koop je handgemaakt moois van lokale kunstenaars, van uniek keramiek tot fraaie collages.
9 juli, molendester.nu

2. Balearen in Bergen

Waan je op de Balearen tijdens een bezoek aan ­Museum Kranenburgh; tijdens de tentoonstelling Leo Gestel op Mallorca maak je kennis met het kleurrijke werk dat de schilder maakte tijdens zijn eilandverblijf in 1914. Gestel ging er helemaal op in de natuur en zocht naar structuur en ritme in het licht, landschap en omringende water. Het leidde tot schetsen en schilderijen die een experimenteel hoogtepunt vormen in de moderne Nederlandse kunst. Extra bijzonder: voor het eerst allemaal samen te zien.
t/m 18 september, kranenburgh.nl

MT29 M29 Horizontale lijn groen Beeld
MT29 M29 Lekker weg Beeld

Prinselijke poëzie

Dichters in de Prinsentuin wordt deze zomer voor de vijfentwintigste keer georganiseerd. Tijdens het gratis toegankelijk poëziefestival staan aanstormende talenten en ­bekende dichters in een zomers decor van de prachtige Prinsentuin in hartje Groningen óf in de Hortus in Haren.
8 t/m 10 juli, noordwoord.nl

MT29 M29 Horizontale lijn groen Beeld
MT29 M29 Lekker weg Beeld

Van solo tot symfonisch

Oude eiken, imposante beukenlanen, spiegelende ­waterpartijen en een sprookjesachtige tuin: Landgoed Schaep en Burgh is een plaatje én het decor voor ­Wonderfeel, Nederlands grootste buitenfestival voor klassieke muziek. Vanzelfsprekende zijn de verschillende podia bedoeld voor de honderden musici, maar ook dichters, dansers en documentairemakers tonen er hun kunsten. Natuurwandelingen, yoga, kinderactiviteiten en foodtrucks maken het programma compleet.
15 t/m 17 juli, wonderfeel.nl

MT29 M29 Horizontale lijn groen Beeld
MT29 M29 Lekker weg Beeld

Diana Ross

Agenda

9 juli | Montmartre ligt tijdelijk in Sellingen. Het Groningse dorp verkeert namelijk in Franse sferen. Struin over de kunstmarkt, doe een workshop, geniet van muziek, lekkers en straattheater en wie dan nog tijd heeft kan ook de Montmartre-route wandelen of fietsen.
montmartresellingen.nl

7 t/m 10 juli | Diana Ross, John ­Legend en Alicia Keys zijn slechts ­enkele van de grote namen die deze zomer het podium van het North Sea Jazz Festival bestormen.
northseajazz.com

6 t/m 16 juli | Theatergezelschap Vis à Vis ontvangt muziektheater Bot voor Klap, een openluchtvoorstelling vol theatrale machines, pakkende composities en mooie beelden aan het Almeerderstrand. Het thema is o zo herkenbaar: de vertwijfeling en onzekerheid wanneer na drukte alles ineens tot stilstand komt.
visavis.nl

t/m 9 oktober | Eens in de twee weken komen schatgravers vroeg uit de veren voor de Mega Carbootsale. De immense rommelmarkt wordt in het Limburgse Horst gehouden.
carbootsalehorst.nl

1 september | Het slottuintheater in de tuin van Slot Zeist viert de zomer met avondconcerten en gratis middagvoorstellingen voor het gezin in een tuin waar je kunt picknicken. Reserveer de picknick, dan staat er een bolderkar klaar met eten, drinken en een kleedje.
slottuintheater.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenReyer Boxem, Foppe Schut, Getty Images.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden