Header De affaire NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 25

‘Dat ga ik niet zomaar opgeven. Ik wil niet weer die ellende van een scheiding. Niet met jou. Niet. Met. Jou’

Thijs vertelt Nina dat hij voor haar wil vechten. Ze breekt en zegt dat ook te willen.

Vorige week: Xander denkt dat Nina het contact met Daniël heeft verbroken, Thijs dat ze naar een oude schoolvriendin gaat. Maar Nina heeft heel andere plannen voor haar vrije dag.

Een jaar later, dinsdagavond laat, in de slaapkamer van Thijs en Nina.

“Herinner jij je onze eerste nacht nog?” vraagt Thijs.

Ik tuur naar de nagelriemen van mijn linkerhand, peuter met rechts behoedzaam een velletje los. Deze nare gewoonte, die ik als puber al had, is er het afgelopen jaar weer ingeslopen. Het leidt me af van het overweldigende gevoel van schaamte dat mijn keel dichtsnoert. Ik heb Thijs zojuist verteld hoe ik voor het eerst de grens overging met Daniël.

“Ik verlang maar één ding van je,” zei Thijs eerder deze avond, toen de tijdbom die al maanden oorverdovend tikte ineens explodeerde, ondanks alles toch nog onverwacht. “Dat je nu honderd procent eerlijk tegen me bent.”

Alles had ik verwacht na mijn schaamtevolle relaas. Maar niet deze vraag over onze eerste nacht. Ik weet dan ook even niet wat ik moet zeggen.

“Natuurlijk.” Als ik begin te praten klinkt mijn stem flinterdun, mijn hoofd is nog steeds gebogen. “Het was bij jou thuis, na onze derde date. Je wilde dat ik zag hoe je leefde, zo kort na je scheiding. Je dacht dat ik zou schrikken van je kale woning. Van die afgeleefde, oranje bank van de kringloop.” Ik buig mijn hoofd dieper, slik opkomende tranen weg. “Maar ik zag alleen maar jou.”

Jij zag iets in me

“Ja, je zag me,” antwoordt Thijs zacht. “Ik voelde me zo’n loser nadat Rebecca me had gedumpt. Ik had niets voor elkaar en geen idee wat ik met Evi aan moest. Maar jij zag toch iets in me. Toen ik je in mijn armen nam, was het alsof ik je al duizend keer had omhelst. En ik wist: jou laat ik nooit meer los.”

De tranen lopen langs mijn gezicht. Ik durf niet naar de tissues te reiken, bang het moment te verbreken. Dit heeft Thijs nooit eerder verteld. Ik herinner me hoe hij me die avond, na twee glazen wijn, plotseling optilde en vastberaden naar zijn slaapkamer bracht. Terwijl hij mij uitkleedde in de ruimte die ik pas de volgende morgen goed zou bekijken, wist ik: hier stopt het. Mijn lange zoektocht, langs losse flirts, foute mannen, frustraties en eenzaamheid.

Had ik er anders ingestaan als ik had geweten hoelang ik me nog zou moet wegcijferen voor de afhandeling van Thijs’ scheiding en de hopeloze strijd om Evi? Nee, weet ik meteen. Ik had alles exact hetzelfde gedaan.

Waarom begint Thijs hierover? Gaat hij me inpeperen dat ik alles wat toen begon nu vakkundig heb verwoest? Er trekt een huivering langs mijn rug als hij naar mijn kin reikt en mijn gezicht naar zich toe draait.

‘Xander?!’ schreeuwt hij

“Dat ga ik niet zomaar opgeven, Nina.” Zijn ogen zijn vochtig en boren zich in de mijne. “Daar wil ik voor vechten. Ik wil weten hoe dit allemaal kon gebeuren en hoe we dit kunnen fixen. Niet weer die ellende van een scheiding. Niet met jou. Niet. Met. Jou.”

Mijn ogen beginnen te sproeien zoals je dat ook in tekenfilms ziet. “O, wat ben ik daar blij om, Thijs. Ik wil dat ook niet. Absoluut niet. Xander zei ook al….”

Abrupt duwt Thijs zich van me af. Ik zie de ader in zijn hals opzwellen.

“Xander?” Hij springt op en schreeuwt zo hard dat ik in elkaar duik. “Xander? Je gaat met toch niet vertellen dat Xander, Xander met wie ik geregeld een biertje drink, Xander die we allemaal als huisvriend zien, hier al die tijd van wist?”

Volgende week: gebeurt er dan eindelijk waar Nina al zolang naar verlangt?

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden