MT27 Gezond leven Beeld Shutterstock, Getty Images
Beeld Shutterstock, Getty Images

PREMIUM

Op je gezondheid!

Elke week tips voor en informatie over een lekker gezond leven.

MT27 Gezond leven Beeld
  1. Watermeloen
    Wist je dat 3 augustus de Dag van de Watermeloen is? Zet deze heerlijke vruchtgroente vol water (hydratatie), ijzer (energiehuishouding), kalium (bloeddrukverlagend) en ­vitamine C (weerstand) op je boodschappenlijst!
  2. Maak een held van je hart
    Als je met elkaar praat over orgaandonatie, denk dan ook eens aan de Hartenbank, die met hartspierweefsel onderzoek doet naar hartaandoeningen. In de twee jaar dat de bank is opgericht, zijn er slechts twee harten gedoneerd. Om hartaandoeningen te behandelen, is meer onderzoek nodig. Hartdonor word je door je via de site aan te melden.
    Meer informatie: hartenbank.nl
MT27 M27 horizontale lijn blauw Beeld

Griepprik na corona

Zestigplussers komen in aanmerking voor een gratis griepprik. Dat geldt ook voor volwassenen met medische aandoeningen als hart- en longziekten. Die laatste groep ‘kwetsbaren’ is nu uitgebreid: wie longschade heeft door covid-19 of morbide obesitas mag ook een gratis prik halen. Hoor je bij die ‘nieuwe doelgroep’? Informeer tussen 1 oktober en 1 november bij de huisarts.
Zie voor alle nieuwe groepen rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/extra-groepen-griepprik

MT27 M27 horizontale lijn blauw Beeld
MT27 Gezond leven Beeld

Volgens voedingsdeskundige Camella Bot kun je dus best af en toe kiezen voor frituur (metronieuws.nl).

MT27 M27 horizontale lijn blauw Beeld
MT27 Gezond leven Beeld

Planking

Deze oncomfortabele houding doet wonderen voor je buikspieren, bilspieren en hamstrings: plaats je onderarmen op de grond en strek je benen naar achteren. ­Beweeg nu je tenen naar voren, houd even vast en laat los. Herhaal 10x.

MT27 M27 horizontale lijn blauw Beeld

Oogje in het zeil

Ben je mantelzorger? Je kunt de gratis app Hello 24/7 - voor het organiseren van zorg - uitbreiden met een ‘oogje in het zeil’: een slimme energiemeter (geen camera - i.v.m. privacy!) checkt of alles thuis goed is en geeft een melding bij een afwijkende meting: lichten niet uit? Misschien is moeder gevallen…
hello247.nl/vallen, € 149

Nicole GommersShutterstock, Getty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden