MT27 M27 En ook nog Vind ik leuk Beeld Iris Planting (portret), Getty images, Shutterstock.
Beeld Iris Planting (portret), Getty images, Shutterstock.

PREMIUM

Nelleke Noordervliet: ‘Bij de Uragh Stone Circle in Ierland voel je de magie van de geheime volkeren die hier ooit leefden’

Nelleke Noordervliet (76) publiceerde een groot aantal verhalen, columns, essays, lezingen en niet in de laatste plaats romans. In 2018 kreeg ze de Constantijn Huygens-prijs voor haar gehele oeuvre. In haar nieuwe roman Wij kunnen dit proberen twee veertigers de liefde een nieuwe kans te geven. (atlascontact.nl).

MT27 M27 En ook nog Vind ik leuk Beeld

1. Kleinkinderen

“Mijn kleinkinderen van zeven en vier en ik beleven er veel plezier aan om zittend op de grond alle puzzels die zij hebben te maken. Sommige met grote stukken, sommige wat kleiner, en de ouderwetse, houten puzzel met knopjes mag meestal ook meedoen. Zo maken we een vloerkleed van puzzels.”

2. Vogels

“Ik kijk graag naar vogels. In Amsterdam ben ik al blij als op de rand van mijn balkon een merel komt zitten fluiten, maar vrienden in Ierland wonen midden in de natuur en hebben overal voedersilo’s hangen, met pinda’s en vetbollen. Vinken, meesjes, puttertjes en roodborstjes, het is geweldig om ze allemaal te zien foerageren.”

MT27 M27 En ook nog Vind ik leuk Beeld

3. Bitterballen

“Tijdens de eerste lockdown maakten mijn man en ik veel lange wandelingen, soms wel van een paar uur. We liepen onder meer heel Schokland rond, in de Noordoostpolder, langs de Nieuwkoopse Plassen en door de Brabantse Kempen. Na afloop beloonden we onszelf steevast met bier en bitterballen.”

4. Uragh Stone Circle

“In Ierland wandel ik graag naar de Uragh Stone Circle. De stenen zijn er al zo’n vijfduizend jaar, en de omgeving is sindsdien nauwelijks veranderd. Als je er ronddwaalt, voel je de magie van de geheime volkeren die hier ooit leefden. Ik schreef er Wat er werkelijk is over.”

5. Sappho

“Ik houd van veel boeken, maar noem er bewust één, omdat het meer aandacht verdient: If not, winter van dichteres Anne Carson, waarin zij alle gedichten en tekstfragmenten heeft vertaald van Sappho, een Griekse dichteres uit de zevende eeuw voor Christus. Het inspireerde mij bij het schrijven van mijn nieuwe roman.”

Tour de France

“Mijn man en ik gaan ’s zomers graag naar Frankrijk, vaak ten tijde van de Tour de France. Soms gaan we live kijken, maar ik geniet er vooral van om de renners op de televisie langs te zien schieten, naar binnen kijkend vanaf ons balkon met een glas witte wijn in de hand.”

Deirdre EnthovenIris Planting (portret), Getty images, Shutterstock.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden