MT27 LKL Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, films en tv-programma's van nu

Even totaal ontspannen met een van deze heerlijke lees-, kijk- en luistertips.

Net verschenen

MT27 LKL Beeld

Vrouwenlevens in Beieren

Roman | Alles wat je hart begeert is de titel van het eerste deel van de heerlijke Duitse trilogie Wondervrouwen van Stephanie Schuster. Het speelt zich af rondom een kleine kruidenierswinkel in Beieren. Daar koesteren vier vrouwen hun eigen dromen tijdens drie naoorlogse decennia: de wederopbouw in de jaren vijftig, het hippie-tijdperk in de jaren zestig, en tijdens de schokkende Olympische Spelen in 1972.
€ 20 (Signatuur).

Is het hier wel zo veilig?

Thriller | Alex ontvlucht haar gewelddadige echtgenoot en strijkt neer in Pine Ridge, een lieflijk eco-dorpje midden in de Australische natuur. Daar hoopt ze met haar twee kinderen op een vredige nieuwe start. Maar langzaam maar zeker wordt ze steeds vaker geconfronteerd met onheilspellende signalen; een dode vogel, botten, een sinistere pop… Wie of wat heeft het op haar voorzien?
Het schaduwhuis door Anna Downes, € 20 (De Fontein).

Het iconische dagboek van Anne Frank

Non-fictie | Op 25 juni 2022 is het 75 jaar geleden dat het dagboek van Anne Frank verscheen. In Geschiedenis van het dagboek van Sandra van Beek wordt de ontwikkeling van dit dagboek voor het eerst uitgebreid verteld, omlijst met brieven, niet eerder gepubliceerde foto’s en bijzondere details; vanaf het moment dat Miep Gies het iconische dagboek van zijn dochter aan Otto Frank overhandigde tot nu.
€ 23,99 (Pluim).

MT27 M27 horizontale lijn blauw Beeld
MT27 LKL Beeld

3x Poes

 1. Over in dertig dagen zelf een kat worden
  We zijn allemaal weleens jaloers op het superrelaxte bestaan van onze kat. In dit werkboek staan oefeningen, puzzels en experimenten voor een beter, katachtiger leven.
  Geluk is een kat door Stéphane Garnier € 20 (Xander).
 2. Over een kat in de stad
  Poes Koosje uit Gouda is door haar columns waarin ze de stad en de mensen vanuit haar perspectief beziet, een ware beroemdheid geworden. Daar hoort natuurlijk ook een eigen boek bij!
  Kat in de stad door Marlen Visser € 21,50 (Print Media Nederland).
 3. Over het gedrag van een kat
  Kattendeskundige Liesbeth Puts vertelt op een toegankelijke manier alles over kattenlichaamstaal, -gedrag en -emotie. Met prachtige illustraties wordt direct duidelijk wat je kat je te vertellen heeft.
  Wat je kat écht denkt € 18,50 (Kosmos).
MT27 M27 horizontale lijn blauw Beeld
MT27 LKL Beeld

Album

Muzikaal huwelijk

Aan het roer van de befaamde Tedeschi Trucks Bands staan zangeres Susan Tedeschi en haar echtgenoot gitarist Derek Trucks. Haar prachtstem is er eentje uit de categorie Bonnie Raitt en Derek behoort tot de beste gitaristen ter wereld. Met hun twaalfkoppige band spelen ze een smaakvolle mix van blues, soul, rock, gospel en jazz. Ze maakten al vier studioalbums. Dat aantal wordt nu verdubbeld. Hun nieuwe studioproject I am the moon bestaat namelijk uit vier albums, die een oud-Perzisch verhaal vertellen. Ze spelen eind oktober live in Rotterdam Ahoy.
Tedeschi Trucks Band - I am the moon, delen 1 en 2 zijn nu verkrijgbaar

TV

De mooiste liedjes uit Nederland

Wat maakt de liedjes die tot ons cultureel erfgoed behoren zo goed? Elke week praat Simone Kleinsma daarover met een collega. Samen bespreken ze enkele parels uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Die gesprekken worden afgewisseld met archiefbeelden en anekdotes over nummers en hun uitvoerders. Bij de start van dit tweede seizoen heeft Simone Niels van der Laan en Jeroen Woe te gast. Later komen onder meer Youp van ‘t Hek, Edsilia Rombley en Lenny Kuhr nog langs.
Klassiekers met Kleinsma, vanaf 19 juni om 21.55 uur op NPO 1.

MT27 M27 horizontale lijn blauw Beeld
MT27 LKL Beeld

3x Nieuw in de bioscoop

 1. Tranen van Roald
  Dit waargebeurde verhaal gaat over Roald Dahl (Hugh Bonneville) en zijn echtgenote, Hollywoodactrice Patricia Neal (Keeley Hawes). Ze trekken zich in 1962 met hun kinderen terug op het Engelse platteland. Roald werkt er aan zijn kinderboeken en Patricia bereidt zich voor op een grootse filmrol. Het noodlot slaat toe als hun zevenjarige dochtertje Olivia overlijdt.
  To Olivia, nu in de bioscoop.
 2. Verliefd op iedereen
  De onstuimige Anaïs (Anaïs Demoustier) is charmant, zorgeloos en energiek. Ze heeft een minnaar over wie ze twijfelt en begint een affaire met de veel oudere Daniel. Ze vindt hem leuk, maar is nog meer geïnteresseerd in zijn echtgenote, de schrijfster Émilie. Voor haar vertrekt ze halsoverkop naar het zomerse Bretagne.
  Les Amours d’Anaïs, nu in de bioscoop.
 3. Schat van een vader
  John (James Norton) is een 35-jarige alleenstaande glazenwasser in Noord-Ierland. Hij voedt zijn vierjarige zoontje Michael alleen op. Als John ontdekt dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft, gaat hij op zoek naar de perfecte ouders voor Michael. Dit Britse drama werd tijdens het Film by the Sea-festival bekroond met de publieksprijs.
  Nowhere special, vanaf 23 juni in de bioscoop.
Heleen Spanjaard & Ernest Marxredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden