MT27 M27 Praat mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

‘Mijn vriendin praat nu ineens over dure vakanties en luxe cabrio's, ik voel geen connectie meer met haar’

Sinds de vriendin van Bernadette een rijke vriend heeft, gaat het alleen nog maar over luxe en rijkdom. Voor Bernadette is dat echter zó een ver-van-mijn-bedshow...

MT27 M27 Praat mee Beeld

Bernadette (48): “Sinds een jaar of vier heeft mijn vriendin een vriend met een flink salaris, waardoor haar levensstandaard én haar gespreksonderwerpen zijn veranderd. Ze praat graag over hun plannen, wat ik logisch vind, maar dure vakanties, luxe verbouwingen, cabrio’s: het is allemaal zo ver van mijn bed. Ik voel helemaal geen connectie meer met haar, als ze hierover praat. Maar ja, het is wél wie ze nu is en wat haar leven nu vult. Daar kunnen we moeilijk omheen.”

Vorige keer in Wat zou je doen?

Vorige keer in deze rubriek: Hanneke twijfelt erover om haar auto weg te doen en voortaan te reizen met het openbaar vervoer. Brengt dat niet te veel ongemakken met zich mee? Hanneke (65): “Wat een stap zeg, om mijn auto weg te doen. Ik ben alleenstaand en sta voor die keuze, omdat mijn auto gebreken begint te vertonen. Moet ik die kosten nog maken, vraag ik me af. Vanwege mijn leeftijd kan ik met het openbaar vervoer nu voordelig reizen, wat natuurlijk echt wel aantrekkelijk is. Alleen, zal ik daar gebruik van maken of zal ik er zonder auto eerder voor kiezen om thuis te blijven? Het openbaar vervoer kost zo veel tijd en geeft toch wat ongemak…”

Op Instagram zegt een Margriet-lezeres dat de keuze snel gemaakt is. Lezeres ‘mira.eversvanuyen’ zegt: “Als er nauwelijks ov rijdt in je dorp, en ’s avonds na zes uur al helemaal niet, is de keuze niet moeilijk.”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou je doen? Haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Bernadette advies geven? Dan kun je via onze facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma. Een dilemma insturen voor deze rubriek kan ook op margriet.nl.

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

Laura KraegerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden