MT27 Lekker weg Beeld Melanie van Zweeden (Time to Momozeeland).
Beeld Melanie van Zweeden (Time to Momozeeland).

PREMIUM

Lekker veel leuke eropuittips

Van een bezoek aan een fijn festival tot lekker dwalen door (kasteel)tuinen. Genoeg te doen!

MT27 Lekker weg Beeld

Met de tentoon­stelling Natuurlijke Pracht geeft het Haagse Kunstmuseum een overzicht van Nederlandse majolica, tegels en Delfts aardewerk.
t/m 9 oktober, kunstmuseum.nl

MT27 M27 horizontale lijn geel Beeld
MT27 Lekker weg Beeld

Aan de IJssel

Op zondag 26 juni wordt de achtste editie van het IJsselfestival georganiseerd. De locatie? Zutphen, langs de oevers van de IJssel. De Hanzestad vult zich die dag met shanty- en piratenkoren, straatmuzikanten en theatergroepen, het publiek struint over de vismarkt, boerenstreekmarkt en kunstmarkt en in het water dobberen de mooiste schepen. Ook voor (klein)kinderen is er volop vertier.
26 juni, hetijsselfestival.nl

MT27 M27 horizontale lijn geel Beeld
MT27 Lekker weg Beeld

1. Zalig Zeeland

De zussen Melanie en Kim van Zweeden, van de website Groôs op Zeêland, nemen je mee op avontuur door de zonnigste provincie van Nederland. In hun fonkelnieuwe boek time to momo Zeeland tipt het duo de leukste stranden, niet te missen Zeeuwse hoogtepunten en geheime hotspots, van terras tot schitterende wandeltocht.
€ 19,99 (momedia.nl)

2. Wie kan nog zonder?

Het is het favoriete schoeisel van de Margrietredactie: sneakers. En niet alleen van ons; alleen al in 2020 werd er wereldwijd meer dan een miljard paar sneakers verkocht! De tentoonstelling Sneakers Unboxed in Den Bosch neemt je mee in de geschiedenis én toekomst van de sportieve schoen die de modewereld op z’n kop zette.
t/m 16 oktober, designmuseum.nl

MT27 M27 horizontale lijn geel Beeld
MT27 Lekker weg Beeld

Tuintje in mijn hart

Het is dé plek om te genieten van rust en stilte in de hectiek van de hoofdstad: de Rijksmuseumtuinen. Er staan stoeltjes om lui te genieten van de bloeiende natuur, spetterende fonteinen voor het nodige waterplezier en een kiosk voor de broodnodige koffie. Een extra reden om deze zomer een rondje door het groen te maken: de vrij toegankelijke openluchttentoonstelling met werk van de Engelse Barbara Hepworth. Deze beeldhouwer geldt als één van de meest vooraanstaande Britse vertegenwoordigers van het modernisme.
t/m 23 oktober, rijksmuseum.nl

MT27 M27 horizontale lijn geel Beeld
MT27 Lekker weg Beeld

Agenda

25 t/m 30 juni | Kunst- en antiekbeurs Tefaf biedt een podium aan kunsthan­delaren en specialisten uit de hele wereld. Het perfecte excuus voor een weekendje Maastricht.
tefaf.com

30 juni t/m 3 juli | Musis Arnhem, dé concertzaal van Arnhem, biedt onderdak aan de Stockdagen. Een modefestijn waar bekende modehuizen, jonge designlabels, net afgestudeerden en high-end Arnhemse winkeliers hun voorraden aanbieden.
stockdagen.nl

28 juni t/m 10 juli | Als opwarmertje voor het vermaarde North Sea Jazz Festival viert Rotterdam op allerhande locaties (en online) het North Sea Round Town, een feestelijk festival met een overdaad aan jazz, soul, hiphop funk en pop.
northsearoundtown.nl

15 juni t/m 24 juli | Ex is een modern liefdesverhaal waarin de komst van een ex het perfecte plaatje van Sybille en Daniel in de war schopt. Is hun huwelijk bestand tegen de emoties die deze derde speler oproept? Theatergroep Suburbia speelt deze zomervoorstelling op Stadslandgoed De Kemphaan Almere.
theatergroepsuburbia.nl

t/m 5 augustus | Voordat de renovatie van Paleis Soestdijk van start gaat, kun je nog naar Voorlopers. De tentoonstelling is een mooie gelegenheid om door het park te dwalen, waar werk is samen-gebracht van vijftien kunstenaars die de grenzen van buitenkunst opzoeken.

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenMelanie van Zweeden (Time to Momozeeland).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden