MT27 M27 Praat mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

‘De saamhorigheid en liefde die dit drama heeft teweeggebracht overschaduwt alle pijn en verdriet’

Nadat Corrie vanuit het niets het ziekenhuis in geslagen werd door een agressieve vrouw, ontving ze ontzettend veel hulp van haar buren.

MT27 M27 Praat mee Beeld

Corrie (65):

“Het gebeurde op een zaterdagmiddag rond half een. Vanwege het mooie weer waren er veel mensen in het park, zo ook een vrouw met haar man en haar kind in een buggy. Ze was de ganzen aan het voeren en in het voorbijlopen zei ik: ‘Doe maar niet te veel, hoor. Er komen veel meeuwen op af.’ Ik zei het vriendelijk, maar ze ontstak in razernij. Waar ik mij mee bemoeide?! ‘Ik ben hier met mijn gezin, laat ons met rust. En blijf van mijn kind af!’ schreeuwde ze. Ik stond op minstens tien meter afstand en had geen aanstalten gemaakt om dichterbij te komen. Maar nu kwam zij wel naar míj toe. Ze sloeg me op mijn hoofd, liep vervolgens achteruit om een aanloop te nemen en mij met twee benen in de lucht tegen de grond te trappen. ‘Ga maar snel weg, mevrouw,’ zei haar man, die naar mij toe was gekomen en me omhoog wilde helpen.”

Opkrabbelen en verder

“Maar dat ging niet, ik kon helemaal niets meer. Tussen de man en vrouw ontstond een flinke ruzie en van alle andere kanten kwamen mensen om mij te helpen. Ook politie en ambulance waren er toen snel. In het ziekenhuis ben ik onderzocht. Mijn arm en schouder waren verbrijzeld en ik was duidelijk getraumatiseerd. Ik moest overgeven, kon nauwelijks bevatten wat er was gebeurd, maar uiteindelijk moest ik opkrabbelen en vérder. Heel fijn dat ik in de periode na het voorval twee keer per week thuiszorg kreeg om mij te wassen en te helpen met aan- en uitkleden.”

Hondjes uitlaten, eten brengen

“Maar wat ik nu zo éxtra leuk vind om te vertellen, is hoe ik ook nog eens ben opgevangen door mijn lieve buren. Direct bij thuiskomst uit het ziekenhuis al was mijn naaste buurvrouw er om mij te helpen settelen die eerste dagen. Een van de andere buren maakte een schema om de hulptaken te verdelen: hondje uitlaten, eten brengen... Via de groepsapp zag ik dan voorbijkomen: ‘Kan iemand de boerenkool voor Corrie even opwarmen, want ik heb een vergadering’. Ook mijn opname en controles in het ziekenhuis hielden ze in de gaten. Er waren zelfs mensen die verder weg woonden en mij bloemen kwamen brengen. Het is hartverwarmend wat mijn buren hebben gedaan. Zonder hun hulp had ik naar een verzorgingshuis gemoeten. Als ik erover praat, raakt het mij enorm. De saamhorigheid en liefde die dit drama heeft teweeggebracht overschaduwt voor mij alle pijn en verdriet.”

MT27 M27 Praat mee Beeld

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

Laura KraegerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden