MT26 M26 culi Beeld Wout Hendrickx
Beeld Wout Hendrickx

PREMIUM

Recept: Tomatengalette

Verwerk tomaten in verschillende soorten, maten en kleuren voor deze zomerse galette met oregano. Dat maakt hem extra mooi en lekker.

Je proeft ze zomerzon in deze heerlijke kleurrijke tomatensalade.

Ingrediënten voor tomatengalette

(Voor 4 personen)

  • 1 rol koelvers quiche- en taartdeeg*
  • 500 g verschillende soorten tomaten
  • 6 el roomkaas
  • versgemalen peper, zout
  • 1 ­eierdooier, losgeklopt
  • ½ - 1 el gedroogde oregano
  • enkele takjes verse oregano
  • 1 el honing

Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte). Snijd grote tomaten overdwars in plakken en halveer de kleine. Rol het deeg met bakpapier en al uit op een bakplaat en bestrijk met de roomkaas. Houd 4 cm van de randen vrij. Verdeel de tomaten over de roomkaas. Maal er peper en zout naar smaak boven en lepel de honing erover. Vouw de randen naar binnen en bestrijk met de losgeklopte eierdooier. Bestrooi met de gedroogde oregano en bak de galette in het midden van de oven in ± 25 min. goudbruin en gaar. Garneer met de verse oregano.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 25 min. oventijd

*Je kunt ook 10 plakjes deeg voor hartige taart op elkaar leggen en uitrollen tot een dunne lap. Raadpleeg de verpakking voor oventemperatuur en baktijd.

Els Sirejacob en Colette Beyne (tekstbewerking).Wout Hendrickx

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden