MT26 M26 culi Beeld Wout Hendrickx
Beeld Wout Hendrickx

PREMIUM

Recept: Gegrilde gamba’s met rauwe tomatensaus

Simpel, maar erg lekker zijn deze geroosterde garnalen met een rauwe tomatensaus met knoflook en ui.

Eén hap van deze salade doet je onmiddellijk terugdenken aan die heerlijke zomervakantie.

Ingrediënten voor gegrilde gamba’s met rauwe tomatensaus

(Voor 4 personen)

  • 6 rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zoete ui, in dunne halve ringen
  • versgemalen peper, zout
  • 12 grote ongepelde garnalen
  • 2 el milde olijfolie
  • ½ bosje peterselie, grof gehakt
  • 1 citroen, gehalveerd

Knijp de tomaten met je handen kapot in een mengkom. Pers de knoflook erboven en schep samen met de ui door de tomaten. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de garnalen met de olie en rooster ze in een grillpan of op een hete barbecue ± 3 min. aan elke kant. Leg ze op een schaal en schep de tomatensaus erop. Bestrooi met de peterselie. Geef de citroen erbij.

Bereidingstijd: ± 25 min.

Els Sirejacob. Colette Beyne (tekstbewerking).Wout Hendrickx

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden