MT26 Lekker weg Beeld Walter Herfst (Natuurhistorisch Museum Rotterdam), Charlotte van den Arend, Anna van Kooij, Zsarà Grünfeld en Jelmer de Haas (Tweetakt), Dim Balsem (Maria Kraakman).
Beeld Walter Herfst (Natuurhistorisch Museum Rotterdam), Charlotte van den Arend, Anna van Kooij, Zsarà Grünfeld en Jelmer de Haas (Tweetakt), Dim Balsem (Maria Kraakman).

PREMIUM

Lekker veel leuke eropuitips

Zin in een museumbezoek, festival of tentoonstelling? Dit valt er zoal te beleven.

MT26 Lekker weg Beeld

In de geschiedenisboeken worden vrouwelijke designers vaak over het hoofd gezien. Met Here We Are! Women in Design 1900 – Today presenteert De Kunsthal ruim tachtig vrouwelijke ontwerpers.
18 juni t/m 30 oktober, kunsthal.nl

MT26 horizontale lijn rood Beeld
MT26 Lekker weg Beeld

Rustig aan

Zin om zen te worden? Reis dan af naar RØSTIG, een glamping aan de oevers van de Linge. Je verblijft er in een luxe tipi met heerlijke bedden, houtkachel en eigen kano. De omgeving verkennen kan – net als luieren in een hangmat –, maar in de huiskamertent worden ook workshops ­gegeven.
rstig.nl

MT26 horizontale lijn rood Beeld
MT26 Lekker weg Beeld

1. De kracht van kleur

Het Van Gogh Museum in Amsterdam presenteert Kleur als Taal, een overzichtstentoonstelling van Etel Adnan die vorig jaar overleed. In de tentoonstelling gaan haar krachtige schilderijen een dialoog aan met de kleurrijke schilderijen van Van Gogh, zoals Korenveld uit 1888. Naast schilderijen is er ook ander werk te zien.
t/m 4 september, vangoghmuseum.nl

2. Fort in festivalsfeer

Het historische Fort Ruigenhoek, net buiten Utrecht, vormt het festivalhart van Tweetakt. Een prachtplek waar natuur, theater, dans, muziek en beeldende kunst van (inter)nationale makers samenkomen. Geniet er van voorstellingen, maak een wandeling langs (interactieve) kunstwerken in en rondom de bunkers en strijk met een lekker hapje en drankje neer op het terras. Leuk: dit jaar is Tweetakt ook weer terug op de Neude in de binnenstad, met terras, zweefmolen, buitenvoorstellingen, concerten en volop feestjes.
25 juni t/m 10 juli, tweetakt.nl

MT26 horizontale lijn rood Beeld
MT26 Lekker weg Beeld

Beestachtig leuk

In Het beest in ons laat het Natuurhistorisch Museum Rotterdam dieren aan het woord. Speciaal voor de tentoonstelling schreven 25 auteurs − van Paulien Cornelisse tot Özcan Akyol − een monoloog over een actueel thema uit de mensenwereld, bijvoorbeeld de woningcrisis of mindfulness en laten dat vertellen door een dier waarvan het gedrag ons hier iets over leert of inspireert.
t/m 6 november, hetnatuurhistorisch.nl

MT26 horizontale lijn rood Beeld
MT26 Lekker weg Beeld

Maria Kraakman

Agenda

16 t/m 19 juni | Levensgenieters trekken naar Zwolle, waar Lepeltje Lepeltje zijn kamp heeft opgeslagen met foodtrucks, een podium voor optredens van bandjes en dj’s met daarbij een lifestylemarkt vol curiosa, streekproducten en zelfgemaakte producten.
lepeltje-lepeltje.com

17 t/m 19 juni | Tijdens de Nationale Archeologiedagen ontdek je wat er in onze bodem zit. Verspreid over het land kun je naar open opgravingen en is er gelegenheid om je eigen vondsten te laten determineren. Daarnaast zijn er lezingen en allerhande activiteiten voor jonge en oude(re) schatgravers.
archeologiedagen.nl

21 t/m 24 juni | De Internationale Fiets4daagse Winterswijk is hét excuus om de agenda leeg te maken voor prachtige tochten door het Achterhoekse coulisselandschap en het Duitse grensgebied. Er zijn routes van 25, 40, en 60 kilometer. Het festijn wordt omlijst door livemuziek en activiteiten.
fiets4daagsewinterswijk.nl

22 t/m 26 juni | Cinedans Fest ’22 bundelt de mooiste dansfilms en registraties van dansuitvoeringen van nu. Het filmfestival beleef je online of in EYE Amsterdam.
cinedans.nl

15 juni t/m 23 juli | De Visconti-film The damned wordt door regisseur Ivo van Hove en theaterensemble ITA naar het Amsterdamse Bostheater gehaald. Met op de bühne van het openluchttheater sterspelers als Majd Mardo, Maria Kraakman, Hans Kesting en Maarten Heijmans.
ita.nl, bostheater.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenWalter Herfst (Natuurhistorisch Museum Rotterdam), Charlotte van den Arend, Anna van Kooij, Zsarà Grünfeld en Jelmer de Haas (Tweetakt), Dim Balsem (Maria Kraakman).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden