PREMIUM

‘De avocado’s voor onze smoothies plukken we achter het huisje, zó uit de avocadostruik’

null Beeld Ester Gebuis. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Astrid Timmer.
Beeld Ester Gebuis. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Astrid Timmer.

Karin Hornstra (59) woonde met haar man vijf jaar in de buurt van Málaga, in een huisje in de bergen. Vorig jaar trokken ze er voor de eerste keer met een camper op uit.

“Ik denk graag terug aan het moment dat we voor de eerste keer op ‘ons’ plekje in Spanje kwamen. We moesten er achthonderd meter de berg voor op, maar toen we er eenmaal waren, midden tussen de olijf- en sinaasappelbomen, keken mijn man en ik elkaar aan: wow, wat is het hier mooi. Vervolgens hebben we vijf winters achter elkaar datzelfde huisje gehuurd. Elke keer was het weer genieten. Ontbijten doen we met een grandioos uitzicht: in de verte zie je de haven van Málaga zinderen onder de strakblauwe hemel. De avocado’s voor onze smoothies plukken we achter het huisje, zó uit de avocadostruik.”

Beste van twee werelden

“Mijn man en ik hebben altijd gezegd dat we ‘later’ wel naar Spanje zouden willen. Arjen gaat over een paar jaar met pensioen en ik heb werk dat ik online kan doen. Op een goed moment zeiden we tegen elkaar: ‘Zullen we ‘later’ gewoon naar voren halen?’ Omdat we kleinkinderen hebben die we willen zien opgroeien, zijn twee wintermaanden in Spanje genoeg. Anders gaan we het thuisfront écht missen. Nu hebben we het beste van twee werelden.”

“Drie kilometer verderop zit een authentiek dorpje. Er wonen maar tweeduizend mensen en toch zijn er maar liefst vijf barretjes. Daar speelt het dorpsleven zich af. Inmiddels kent men ons er wel.”

Versnelling lager

“Het buitenleven dwingt ons om een versnelling lager te gaan. Al met al is ons leven er heel rustig. Een of twee keer per week trekken we eropuit. Dan gaan we naar het levendige Málaga of mondain Marbella. Doen we een lunch op een terrasje. Of we gaan verder weg, naar Gibraltar, waar we dan overnachten in een hotelletje.”

“Twee jaar geleden hebben we ons huis verkocht en zijn we kleiner gaan wonen. Omdat we méér van Spanje wilden zien, hebben we een camper gekocht. Vorige winter zijn we daarmee door Spanje getrokken. Dat gaf zó’n gevoel van vrijheid: buiten de vaste camperplaatsen, vaak direct aan het strand. Maar we misten toch ook ‘ons huisje’. We zijn ernaartoe gereden en hebben er een tijdje op het terreintje gestaan. We zijn er nog niet uit hoe we het in de toekomst gaan doen. Maar de winters doorbrengen in Spanje houden we er zeker in.”

Alexander HiskemullerEster Gebuis. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Astrid Timmer.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden