null Beeld Lisa Björner
Beeld Lisa Björner

PREMIUM

Recept: Kip-rozemarijnspiesen met chili-limoenboter en komkommer-koolsalade

Kipdijfilet blijft ook tijdens het grillen lekker mals, zeker als je ze heel laat. Door de filets aan rozemarijntakjes te rijgen geven deze extra smaak aan het vlees.

Je serveert de spiesen met chili-limoenboter en een salade van komkommer, rode kool en bosui met een mosterddressing.

Ingrediënten voor frisse kip-rozemarijnspiesen met chili-limoenboter en komkommer-koolsalade

(Voor 4 personen)

Voor die spiesen

  • 8 takjes rozemarijn
  • 8 kipdijfilets
  • versgemalen peper, zout
  • 2 el rozemarijnnaaldjes
  • rasp en sap van 1 bio limoen + 1 limoen om te serveren, gehalveerd
  • milde olijfolie
  • cress naar keuze

Voor de chili-limoenboter

  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • chilivlokken naar smaak

Voor de komkommer-kool-salade

  • 1 komkommer
  • 2 bosuien, in dunne ringen
  • 1⁄8 rode kool, zeer dun geschaafd

Voor de mosterddressing

  • ¾ dl extra vierge olijfolie
  • 1 tl dijonmosterd
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 el vloeibare honing

Extra nodig: metalen spies

Week de rozemarijntakjes minimaal 20 min. in koud water. Mix de ingrediënten voor de chili-limoenboter door elkaar en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Zet koel weg tot gebruik. Snijd voor de salade de komkommer overlangs door en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd ’m in halvemaantjes en schep om met de bosui en de rode kool. Mix de ingrediënten voor de mosterddressing en lepel hem over de groenten. Wrijf voor de spiesen de kipdij­filets in met peper en zout. Leg ze met de binnenkant naar boven, plat neer en verdeel de rozemarijnnaaldjes en de citroenrasp erover. Rol op, prik met de metalen spies in de lengte door de filets heen en bestrijk dun met olie. Steek dan de rozemarijntakjes erdoor. Rooster de kip op een hete barbecue in ± 25 min. of tot ze rondom lichtbruin en van binnen gaar zijn. Leg de limoenhelften er met de snijkanten naar onder na 20 min. bij. Laat aan tafel een lepeltje chili-limoenboter op de gegrilde kip smelten en bestrooi met wat cress. Serveer de rest van de boter en de salade erbij. Lekker met brood.

Bereidingstijd: ± 50 min. + 20 min. weken rozemarijntakjes

Anna Wendt/Living Inside. Tekstbewerking: Colette Beyne.Lisa Björner

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden