MT25 Lezen kijken luisteren Beeld Fotografie: Annemieke van der Togt (Marokkaanse bruiloft, Mike Eden (Roosen/borst)
Beeld Fotografie: Annemieke van der Togt (Marokkaanse bruiloft, Mike Eden (Roosen/borst)

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, films en tv-programma's van nu

Een feelgood film, spannende thriller of mooi album? We selecteerden de fijnste lees- kijk- en luistertips.

Net verschenen

MT25 Lezen kijken luisteren Beeld

Damesnijd op Sicilië

Roman | Wat krijg je als auteurs Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind hun krachten bundelen? Vier wandelaars en een Siciliaan, een sterke roman over vier vrouwen die elkaar niet kenden tot ze een wandelvakantie op Sicilië boekten. Ieder van hen heeft een reden om Nederland te ontvluchten, zo blijkt uit dit enerverende verhaal vol, vaak herkenbare, emoties.
€ 22,99 (The House of Books).

Een niet uit te wissen fout

Thriller | Bree leidt met haar gezin het welvarende en zorgeloze leven waar ze van droomde. Tot op een dag een mysterieuze oude vrouw bij hen naar binnen gluurt en niet veel later Brees baby Robert wordt ontvoerd. Auteur Joshilyn Jackson stelt in Kijk niet achterom met een onverwacht schokkende wending de vraag: moet je altijd boeten voor een fout die je in het verleden hebt gemaakt?
€ 22,99 (Nieuw Amsterdam).

Het verraad was nog groter

Non-fictie | Elke Geurts leverde met Ik nog wel van jou een openhartig en voor velen pijnlijk herkenbaar boek af over haar echtscheiding. Ze klom met haar twee dochters uit een diep dal en kreeg een nieuwe liefde. En toen ontdekte ze dat haar ex jarenlang een dubbelleven had geleid. Dit nóg grotere verraad liet haar niet los en beschrijft ze treffend in Wie is die vrouw?.
€ 22,99 (Lebowski).

MT25 M25 horizontale lijn donkerblauw Beeld
MT25 Lezen kijken luisteren Beeld

3X Cadeauboek

 1. Voor een gezinsvakantie
  Een vakantie met het (jonge) gezin kan leuk, maar ook slopend zijn. Voor wie wel een steuntje in de rug kan gebruiken, is dit ‘zelfhulp’boek een geslaagd cadeau.
  Het grote vakantie doeboek voor uitgebluste ouders door Alex van der Hulst, Nynke de Jong, Hanneke Hendrix en Anne Janssen € 22,50 (Nijgh Atelier).
 2. Voor het aanstaande huwelijk
  Wie gaat trouwen denkt alles van de ander te weten. Maar klopt dat wel? Dit boek bevat 999 verhelderende vragen om vóór de plechtigheid aan elkaar te stellen.
  999 vragen om te stellen voordat je gaat trouwen € 14,99 (MUS Creatief).
 3. Voor tobbers en stresskipjes
  Nee, natuurlijk komt niet altijd álles goed, maar dit even humoristische als optimistische boek zit wél boordevol positieve energie en doe-ideeën voor een vrolijker leven.
  Komt goed door Tess Milne en Pascalle Bonnier € 25 (Nijgh Atelier).
MT25 M25 horizontale lijn donkerblauw Beeld
MT25 Lezen kijken luisteren Beeld

Album

Strijd en successen

Bij de nieuwe documentaire over het leven van negenvoudig Grammy Award-winnares Sheryl Crow hoort een mooie soundtrack. Hierop staan 35 van haar bekendste nummers inclusief drie gloednieuwe liedjes. Ooit begonnen als achtergrondzangeres bij Michael Jackson en in 1993 doorgebroken als soloartiest met haar wereldhit All I wanna do. Crow is inmiddels zestig en vertelt in haar documentaire (op streamingplatform Showtime) over haar carrière vol hoogtepunten, maar ook over haar strijd tegen seksisme, leeftijdsdiscriminatie, depressie en kanker.
Music from the feature documentary is nu verkrijgbaar.

TV

Adelheid & Hugo

In hun aangrijpende nieuwe tv-serie over dementie slaan Adelheid Roosen en Hugo Borst de handen weer ineen. Eerder maakten ze over dit onderwerp al In De Leeuwenhoek en Thuis op Zuid. De vorige twee keer lag de nadruk op de zorg, nu gaat het vooral over afscheid nemen. Het duo ontmoet mensen met dementie en hun naasten. Daarnaast doen ze ook een eigen zoektocht: hoe willen Roosen en Borst hun afscheid aanpakken als alzheimer hén zou treffen?Roosen & Borst, elke dinsdag om 20.25 uur op NPO 2.
Lees ook volgende week in Margriet het interview met Adelheid en Hugo.

MT25 M25 horizontale lijn donkerblauw Beeld
MT25 Lezen kijken luisteren Beeld

Film

3x Nieuw in de bioscoop

 1. Nachtegaaltjes
  Millie (Danielle Macdonald) laat haar topbaan, luxe appartement én vriend in Londen achter om operazangeres te worden. Ze vertrekt naar de Schotse Hooglanden om les te krijgen van operadiva Meghan, gespeeld door Joanna Lumley (Absolutely Fabulous). In een pub ontmoet Millie de nukkige Max die ook les van Meghan heeft.
  Falling for Figaro, nu in de bioscoop.
 2. Advocate op het liefdespad
  In deze romantische komedie van regisseur Johan Nijenhuis stelt de veelbelovende advocate Yasmine (Soumaya Ahouaoui) zich eindelijk open voor de liefde. Er komen maar liefst twee leuke mannen op haar pad. Terwijl in haar omgeving het ene na het andere bruiloftsfeest wordt gevierd, twijfelt Yasmine hoe ze de juiste keuze maakt.
  Marokkaanse bruiloft, nu in de bioscoop.
 3. Oppassen!
  Marcel (Benoît Poelvoorde) is een succesvolle romanschrijver. Met zijn vrouw en hun dochter Lucie trekt hij in het landhuis van zijn schoonfamilie. Daar duikt ineens de timide jonge vrouw Gloria op. Zij wordt de oppas van Lucie en draait mee in het huishouden. Marcel raakt in deze Belgisch-Franse thriller van haar in de ban.
  Inexorable, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard & Ernest MarxFotografie: Annemieke van der Togt (Marokkaanse bruiloft, Mike Eden (Roosen/borst)

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden