null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Kies ik voor mijn auto of het ov?

Hanneke twijfelt erover om haar auto weg te doen en voortaan te reizen met het openbaar vervoer. Brengt dat niet te veel ongemakken met zich mee?

null Beeld

Hanneke (65): “Wat een stap zeg, om mijn auto weg te doen. Ik ben alleenstaand en sta voor die keuze, omdat mijn auto gebreken begint te vertonen. Moet ik die kosten nog maken, vraag ik me af. Vanwege mijn leeftijd kan ik met het openbaar vervoer nu voordelig reizen, wat natuurlijk echt wel aantrekkelijk is. Alleen, zal ik daar gebruik van maken of zal ik er zonder auto eerder voor kiezen om thuis te blijven? Het openbaar vervoer kost zo veel tijd en geeft toch wat ongemak…”

Vorige keer in Wat zou je doen?

Sandra’s man vindt dat hij een probleem heeft. Maar Sandra zit er veel minder mee dan hij. Sandra (59): “Mijn man kampt sinds enkele maanden enigszins met wat erectieproblemen. Ik zeg het bewust zo voorzichtig, want ik zie het zelf niet zo zwaar en wil ook eigenlijk voorkomen dat we het echt als een ‘probleem’ gaan ervaren en behandelen. Wat ik problematischer vind is dat mijn man dat dus wel doet of probeert te doen, waardoor dit onderwerp zijn humeur én onze gesprekken gaat beïnvloeden en hij volgens mij de erectieproblemen in de hand werkt. Lastig onderwerp dit.”

Op Instagram geven Margriet-lezeressen aan dat het handig is om erover te blijven praten. Lezeres ‘elsamulder’ zegt: “Erover blijven praten en hem vragen wat hij zou willen. Als hij het vooral een probleem vindt, wat ik snap, dan is het misschien handig hulp te zoeken. Waar ligt het probleem? Is het alleen lichamelijk of in het koppie of zit het 'm in de relatie? Probeer in mogelijkheden te denken. Succes!”

Lezeres ‘gina.rossing’ geeft een tip en zegt: “Viagra...” Lezeres ‘cooteke’ zegt: “Medicijnen kunnen de boosdoener zijn.” Lezeres 'marynes1312' vraagt zich af of het diabetes kan zijn. Lezeres ‘touatiaa_xx’ geeft als tip om naar de seksuoloog te gaan. Lezeres ‘pascal_vg7' zegt: “Het kunnen veel factoren zijn, zoals onder andere leeftijd, stress of hart- en vaatproblemen. Probeer samen met de huisarts het probleem te achterhalen. Zo kun je het gerichter samen op gaan lossen.”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou je doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Sandra advies geven? Dan kun je via onze facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma. Een dilemma insturen voor deze rubriek kan ook op margriet.nl.

Laura KraegerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden