MT25 M25 Vind ik leuk Beeld Babian Calis (portret hans), Anp, Image select en privébeeld
Beeld Babian Calis (portret hans), Anp, Image select en privébeeld

PREMIUM

Hans Kesting: ‘Als we een heftige scène repeteren, komt Pelé naar me toe om bij me te zijn’

Acteur Hans Kesting (60) is sinds 1987 verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Hij is te zien in The damned, van 15 juni t/m 23 juli in het Amsterdamse Bostheater. Onder regie van Ivo van Hove speelt het voltallige ITA-ensemble mee op deze bijzondere locatie.

MT25 M25 Vind ik leuk Beeld

1. Château Neercanne

“Toen ik studeerde aan de Toneelacademie Maastricht zag ik het voor het eerst, het enige zeventiende-eeuwse terrassenkasteel van Nederland: Château Neercanne. Ik probeer eens per jaar met mijn man naar Maastricht te gaan en te eten in het gerenommeerde restaurant.”

2. Teckels

“Teckels zijn slim, grappig, eigenwijs en zeer foto­geniek. Mijn teckel heet Pelé en wordt dit jaar vier. Hij gaat altijd mee naar repetities en voorstellingen. Meestal ligt hij rustig te slapen. Maar als we een heftige scène repeteren, komt hij vaak naar me toe om bij me te zijn. Zo lief.”

MT25 M25 Vind ik leuk Beeld

3. Nikes

“Mijn favoriete sneaker is de Nike Waffle Trainer 2 SP. Een geüpdatete classic sneaker in tal van kleuren die ik bijna allemaal heb. Ze zitten als pantoffels en lopen heerlijk. Ik heb ze net weer besteld, ze slijten snel omdat ik ze zo veel draag.”

4. Rio de Janeiro

“Mijn man is Braziliaan. We zijn al vaak in Rio geweest. En elke keer is het weer een bijzondere ervaring om het strand van Ipanema op te komen. En de beroemde berg Morro Dois Irmãos te zien. Je kunt zelfs naar de top van deze berg lopen. In Rio de Janeiro draait het hele leven om het strand.”

5. Perfecte jongen

“De docu The most beautiful boy in the world gaat over de Zweedse jongen die wordt ontdekt door regisseur Luchino Visconti die op zoek is naar de perfecte jongen om volmaakte schoonheid te belichamen in zijn film­bewerking van Thomas Manns Death in Venice . In Stockholm ontdekt hij de verlegen vijftienjarige Björn Andrésen, die op slag internationaal beroemd wordt.”

6. The Dodo

“Op Twitter volg ik The dodo, korte verhalen over allerlei soorten dieren; van hagedissen tot walvissen. Zoals over een klein varkentje dat niet kan lopen, maar bevriend raakt met een Duitse herder. Hij wil achter hem aan rennen en leert zichzelf daardoor lopen. Verhalen die altijd een happy end hebben.”

Dorine van der WindBabian Calis (portret hans), Anp, Image select en privébeeld

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden