null Beeld Maarten van der Wal.  Styling: Cindy Berg. Productie: Colette Beyne.
Beeld Maarten van der Wal. Styling: Cindy Berg. Productie: Colette Beyne.

PREMIUM

Recept: Verkoelende exotische komkommer-avocadosoep

Door de avocado en de kokosyoghurt is deze komkommersoep lekker romig. De topping van mango, rode peper en koriander maakt hem af.

Op een warme dag is een koude, maar licht pittige komkommersoep extra verkoelend.

Ingrediënten voor verkoelende exotische komkommer-avocadosoep

  • 1 komkommer + ¼ komkommer voor de garnering
  • 8 takjes ­koriander
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • ± 6 tl Thaise vissaus
  • 2 kleine sjalotjes, in vieren
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • ½ rode peper zonder zaden, fijngehakt
  • vruchtvlees van 1 rijpe avocado
  • sap van 1 limoen
  • 250 ml ­kokosyoghurt, 100% ongezoet
  • vruchtvlees van ¼ mango, in ­miniblokjes

Extra nodig: keukenmachine of blender

Voorbereiden: Schil de hele komkommer en schraap de zaadlijsten eruit met een theelepel. Snijd in stukken. Doe samen met de helft van de koriander, 3 lepels van de olie, vissaus naar smaak, de sjalotjes, de knoflook, de helft van de rode peper en de avocado in de blender en mix snel tot een glad geheel. Voeg het limoensap, ± 200 ml water en de kokosyoghurt toe en pureer nog even heel kort. Dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bereiden: Schraap voor de topping de zaadlijsten uit de extra komkommer, maar schil hem niet. Snijd in miniblokjes. Snijd de rest van de rode peper nog iets fijner en hak de rest van de koriander grof. Meng de ingrediënten voor de topping door elkaar. Verdeel de koude soep over glazen of kommetjes, garneer met de topping en besprenkel met de rest van de olie.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 2 uur koeltijd

Gees van AsperenMaarten van der Wal. Styling: Cindy Berg. Productie: Colette Beyne.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden