MT23 M23 lezen kijken luisteren Beeld anp (dolly dots).
Beeld anp (dolly dots).

PREMIUM

Heerlijk luieren met een boek, film of fijn tv-programma

Moedig, romantisch, onafhankelijk, narcistisch, muzikaal. De vrouwen die centraal staan in deze rubriek zijn het.

Net verschenen

MT23 M23 lezen kijken luisteren Beeld

Ode aan een moeder

Roman | In een koekjeswinkel op het vliegveld van Casablanca realiseert Hassnae Bouazza zich opeens dat ze met het overlijden van haar moeder meer is kwijtgeraakt dan een ouder. Haar boek Een koffer vol citroenen is niet alleen een ontroerende ode aan de vrouw die in een vreemd land zeven kinderen grootbracht, maar ook een intiem portret van een moeder en een dochter.
€ 20,99 (Ambo|Anthos).

Portretten van moedige edelvrouwen

Historie | De overgangstijd tussen de Middeleeuwen en de Renaissance was er een van voorspoed. Maar zelfstandige edelvrouwen die ook bestuursfuncties vervulden, werden door mannen weer achter het aanrecht gedwongen. Edward De Maesschalck portretteert in Moed en tegenspoed de turbulente levens van tien edelvrouwen die in verzet kwamen, onder wie Margaretha van Brabant, Jeanne d’Arc, Johanna de Waanzinnige en Jacoba van Beieren.
€ 32,50 (Sterck & de Vreese).

Mijn vader is een seriemoordenaar

Thriller | Niet minder dan zes tienermeisjes verdwijnen in de kleine stad waar de twaalfjarige Chloe Davis woont. Uiteraard slaat er grote paniek onder de inwoners toe, die pas afneemt als Chloe’s vader wordt gearresteerd en als ­seriemoordenaar wordt veroordeeld. Twintig jaar later is Chloe psycholoog, en wordt ze tot haar afgrijzen weer ­geconfronteerd met de verdwijning van een meisje.
Een duistere schittering door Stacy Willingham € 21,99 (Cargo).

null Beeld
null Beeld

3x geld

 1. Over financiële onafhankelijkheid
  Hoe je als vrouw een financieel onafhankelijk leven leidt - ook in geval van samenwonen, kinderen krijgen en scheiden - wordt onthuld in dit boek vol tips en ervaringsverhalen.
  The female fix door Marianne Bruijn € 21,99 (Kosmos).
 2. Over de remedie tegen geldstress
  Verdwijnt je inkomen telkens als sneeuw voor de zon? Budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van Uitstel van executie, leert hoe je meer inzicht krijgt én meer uit je bankrekening haalt.
  Gek van geld door Eef van Opdorp € 21,99 (Spectrum).
 3. Over simpel, maar effectief beleggen
  Beleggingsexpert Janneke Willemse legt de eenvoudigste manieren van beleggen uit, die prima resultaten opleveren. Ideaal voor mensen die wel willen, maar nog niet durven.
  Super simpel beleggen door Janneke Willemse € 21,99 (Kosmos).
null Beeld
null Beeld

Film

Arnons drama

New York is een levendige smeltkroes van culturen. Dat geldt ook voor The saint of the impossible die zich daar afspeelt. In deze Zwitserse film wordt Spaans en Engels gesproken en hij is gebaseerd op het boekenweekgeschenk dat Arnon Grunberg in 1998 schreef. Het gaat over de Peruaanse tweeling Paul en Tito. Ze zijn illegaal in New York en komen in hun zoektocht naar de liefde in een nachtmerrie terecht. Hun moeder Rafaella probeert later te achterhalen welk drama zich heeft voltrokken door hun romantische leven te ontrafelen.
The saint of the impossible, nu in de bioscoop.

TV

Terug in de tijd

Van de hits (Tell it all about) Boys en Do wah diddy diddy tot Don’t give up en Love me just a little bit more. Alles komt voorbij in deze speciale Dolly Dots- aflevering van het programma Het beste van, waarin bekende Nederlanders aan de hand van beeldmateriaal terugblikken en vertellen over hun herinneringen aan deze meidengroep. Met onder anderen Richard Groenendijk, Tineke de Nooij, Annette Barlo en Erik de Zwart.
Terugkijken kan via NPO Start.

null Beeld
null Beeld

3x nieuw op TV

 1. Matthijs en Ilse
  Ilse de Lange en Matthijs van Nieuwkerk maken vanaf deze week samen een muziekprogramma. In Pop22 bieden zij een podium aan gevestigde namen en nieuwe talenten die voor elkaar - en voor ons - zullen optreden. Matthijs krijgt het trouwens druk, want ook zijn nieuwe zaterdagavondkennisquiz The connection gaat deze week van start.
  Pop22, 19 en 26 mei om 21.30 uur, NPO 1. The connection, vanaf 21 mei om 20.25 uur, NPO 1.
 2. Seniorenliefde
  Deze romantische dramaserie over de liefde tussen Alan en Celia, twee senioren in Yorkshire, is toe aan het vijfde seizoen. De schrijfster van de serie werd geïnspireerd door het tweede huwelijk van haar moeder die op latere leeftijd nog een keer heel gelukkig trouwde. De seizoenen 1 tot en met 4 zijn te streamen op NPO Plus.
  Last tango in Halifax, seizoen 5 dagelijks vanaf 23 mei om 18.55 uur, NPO 2.
 3. Narcistische vrouw
  In dit tweeluik komt opiniemaakster Renate Rubinstein ruim dertig jaar na haar dood naar voren als een narcistische gek. Maar de docu toont ook compassie voor deze schrijfster die zich na de moord op haar vader in Auschwitz niet meer kon bevrijden van haar angsten.
  Tamar – De waarheden van Renate Rubinstein, 25 en 26 mei om 22.18 en 22.08 uur, NPO 2.
Ernest Marx en Heleen Spanjaardanp (dolly dots).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden