null Beeld Fotografie: Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Ilse D’Hooge.
Beeld Fotografie: Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Ilse D’Hooge.

PREMIUM

Recept voor de paasbrunch: saffraan-kokos­rijstpuddinkjes met aardbeien en pistachenoten

De fijne smaak van kokos, saffraan, vanille en ­kaneel en de garnering van plakjes aardbei, pistachenoten en kokoschips geven deze rijst een Midden-Oosters tintje.

Echt een dessert met een knipoog naar vroeger, deze rijstepap.

Ingrediënten voor saffraan-kokos­rijstpuddinkjes met aardbeien en pistachenoten

voor 4 personen

  • 800 ml volle melk
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 1 kaneelstokje (specerij)
  • 150 g dessertrijst of arboriorijst
  • 1 ­envelopje saffraan
  • 200 ml ­kokosroom
  • 75 g suiker
  • 250 g aardbeien, in plakjes
  • 2 el pistachenoten, grof gehakt
  • 4 el ­kokoschips

Breng de melk aan de kook met het vanille- en kaneelstokje. Voeg de rijst en de saffraan toe en roer om. Zet het vuur lager en laat op een heel zacht pitje, met het deksel op de pan, in ± 25 min. gaar worden. Roer af en toe even om. Voeg de kokosroom toe en laat nog 10 min. verder garen tot de rijst zacht en de rijstpap romig is. Roer de suiker door de rijstpap en verwijder de stokjes. Laat de rijstpap afkoelen. Verdeel hem over glazen op voet of hoge glaasjes. Garneer met de aardbeien, de noten en de kokoschips.

Bereidingstijd: ± 35 min.

Colette BeyneFotografie: Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Ilse D’Hooge.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden