null Beeld Fotografie: Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Ilse D’Hooge.
Beeld Fotografie: Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Ilse D’Hooge.

PREMIUM

Recept voor de paasbrunch: ministoofpotjes met kip en voorjaarsgroenten én orecchiette met broccoli

Een stoofpotje geserveerd in eenpersoonsschaaltjes of pannetjes is extra feestelijk. De romige saus met kip, miniraapjes en miniworteltjes zal bij iedereen in de smaak vallen.

Deze kipstoofpotjes combineren erg goed met orecchiette met broccoli en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten voor ministoofpotjes met kip en voorjaarsgroenten en orecchiette met broccoli

voor 4 personen

Voor de stoofpotjes

  • 1 el milde olijfolie
  • 1 el boter
  • 500 g kipdij­filet, in stukjes
  • versgemalen peper, zout
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 8 miniraapjes
  • 8 miniworteltjes
  • 500 ml kippenbouillon (vers of van tablet)
  • 150 ml droge witte wijn
  • 100 ml slagroom
  • rasp en sap van 1 biologische citroen
  • 1 el maizena
  • 3 el gehakte bieslook

Voor de orecchiette met broccoli

  • 300 g orecchiette
  • 1 el boter
  • 300 g broccoli, fijngehakt
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Extra nodig: 4 eenpersoonsschaaltjes of -pannetjes

Verhit voor de stoofpotjes de boter en de olijfolie. Wrijf de kip in met peper en zout en bak rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook glazig. Voeg de kip, de laurier, de tijm en de groenten toe en blus af met de bouillon en de wijn. Laat met het deksel op de pan op middelhoge pit ± 20 min. gaar worden. Kook intussen voor de orecchiette met broccoli de orecchiette beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de boter en roerbak hierin de broccoli. Giet de orecchiette af en vang wat kookwater op. Roer de pasta door de broccoli en voeg een scheutje kookwater toe. Warm goed door. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper, zout en citroenrasp. Schep de raapjes en worteltjes uit de stoofpot. Roer de maizena los met 2 el water. Voeg de slagroom en 2 el citroensap toe aan de stoofpot, roer goed door en bind dan met het maizenapapje. Verdeel hem over de schaaltjes of pannetjes en leg in elk 2 raapjes en 2 worteltjes. Bestrooi met bieslook en ­serveer met de orecchiette.

Bereidingstijd: ± 55 min.

Colette BeyneFotografie: Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Ilse D’Hooge.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden