null Beeld

Zwerfhonden krijgen een warm welkom in Italiaanse IKEA

Nu het buiten kouder wordt, bedacht de IKEA in Catania (Italië) een hartverwarmende actie voor honden die er normaal niet zo warmpjes bij zitten…

Geef toe, zou jij nee kunnen zeggen tegen die lieve snoetjes?

Viervoeters in de etalage

Het warenhuis IKEA heeft haar deuren geopend voor zwerfhonden. De honden voelen zich gelijk thuis en liggen in de etalage alsof ze bij het interieur horen. Sommige klanten werden zo ontroerd door de actie van IKEA, dat een aantal viervoeters niet alleen een plekje in hun hart veroverde, maar ook in hun huis.

Honden zonder thuis

Martine Taccia liep als klant door de IKEA toen ze werd verrast door een aantal honden die zich lekker in dromenland bevonden in de ‘woonkamers’ van de winkel. Martine maakte een video waarin ze het hartverwarmende gebaar van het warenhuis laat zien.

Een nieuw leven

De honden worden goed verzorgd en verwend. Niet alleen hebben de honden een zachte en warme slaapplek, ze krijgen ook dagelijks te eten van de medewerkers en klanten van IKEA. Volgens Martine vonden sommige honden zelfs een nieuw ‘nestje’ en gingen ze met klanten mee naar huis.

Goede voorbeeld

Martine vindt dat andere bedrijven dit goede voorbeeld van IKEA moeten volgen: “Als alle winkels die de ruimte hebben, een toevluchtsoord voor zwerfdieren zouden zijn, zou ik heel blij zijn.”

Home for Hope

Het is niet de eerste keer dat IKEA opkomt voor de dieren. Het winkelketen heeft ooit samengewerkt met Home for Hope in een campagne om de adoptie van huisdieren te stimuleren. Zeg nou zelf: kun jij die lieve koppies weerstaan?

Bron: Glamour

Beeld: iStock

Ellen Smits
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden