null Beeld

Zien: drie welpjes Diergaarde Blijdorp voor het eerst naar ‘buiten’

Na drie maanden lang warm en veilig achter de schermen met hun moeder binnen te hebben gezeten, mochten drie zeldzame Aziatische leeuwenwelpjes in Diergaarde Blijdorp gisteren voor het eerst naar 'buiten'. Oftewel, ze gingen het binnenverblijf verkennen. Onder het oog van enthousiaste bezoekers.

De acht jaar oude leeuwin Lalana is op 21 augustus voor het eerst moeder geworden. Ze verzorgt de drie welpjes goed en de kleintjes groeien als kool, meldt de Rotterdamse dierentuin.

Voor het eerst 'live'

Het publiek kon de kleintjes eerder al zien via de webcam, toen ze met hun moeder achter de schermen in de kraamkamer verbleven. Sinds gisteren zijn ze dus 'live' te bewonderen. Een bijzonder moment voor moeder, welpjes én de medewerkers van de dierentuin.

Europees fokprogramma

Het nestje is heel belangrijk voor het Europese fokprogramma en het voortbestaan van deze bedreigde diersoort. In het wild komen Aziatische leeuwen alleen nog voor in het Gir Forest, een beschermd gebied in Noordwest-India. Daar leven ongeveer zeshonderd van deze dieren.

Bijna uitgestorven

Omstreeks 1900 waren er nog minder dan twintig Aziatische leeuwen over. Alle nu nog levende Aziatische leeuwen stammen af van dat kleine groepje.

Bekijk hieronder de beelden van de drie welpjes die samen met hun moeder het binnenverblijf verkennen.

Bronnen | Diergaarde Blijdorp en RTV Rijnmond

Beelden |

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden