null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zielig: dierenambulance laat zien hoe je een muis vooral níet moet vangen

Van ongedierte in huis wordt niemand blij. Maar een man in Den Haag besloot deze week een muis wel heel gewelddadig te vangen. Daar kreeg-ie zo'n spijt van, dat hij de dierenambulance belde. 

En die was er net op tijd bij.

Verboden lijmplank

De man gebruikte een lijmplank om de muis te vangen, zo schrijft Dierenambulance Den Haag op hun site. Hartstikke verboden, want dieren die daarop vast te komen zitten sterven met de grootste pijn en stress. Het is een vorm van dierenmishandeling waarop een hoge boete staat. Krom genoeg worden lijmplanken nog wel verkocht. Maar de man zei van niks te weten over het leed dat het veroorzaakt.

Bloem

Toen de man het beestje zo zag lijden, begon zijn geweten aan hem te knagen. Hij belde de dierenambulance die het muisje godzijdank kon bevrijden. Met behulp van bloem werd het diertje voorzichtig losgemaakt. De muis maakt het goed en is opgenomen in een asiel speciaal voor knaagdieren.

Hoe dan wel?

De dierenambulance roept mensen op om muizen op een diervriendelijke manier te vangen. "Er zijn genoeg diervriendelijke vallen, waarmee de diertjes levend gevangen en weer uitgezet kunnen worden." Zo heb je deze vangkooi al voor slechts twee euro. Voorkomen is altijd beter dan genezen: de dierenverzorgers adviseren dan ook om al het eten in voorraadkasten goed af te dekken, zodat je muizen ook zo min mogelijk reden geeft om je huis binnen te komen.

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Bron | Dierenambulance Den Haag

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden