null Beeld

Vrouw neemt ontslag om haar vermiste hond te zoeken

Dat sommige mensen door het vuur gaan voor hun huisdier, blijkt wel uit het verhaal van de Amerikaanse Caroline King. De vrouw nam twee maanden geleden ontslag om haar vermiste bordercollie Katie te gaan zoeken. Een nogal drastisch besluit, maar Carole heeft er geen moment spijt van gehad.

Haar volhardendheid wierp namelijk z’n vruchten af: na een intensieve zoektocht van bijna twee maanden, kon ze onlangs weer haar viervoeter in haar armen sluiten.

Bang voor onweer

Katie, een zevenjarig bordercollieteefje, liep twee maanden geleden weg uit een hotelkamer in de Amerikaanse stad Kalispell. Carole en haar man Verne hadden Katie achtergelaten in de hotelkamer toen ze uit eten gingen. Bij hun terugkomst was de hond er niet meer. De receptionist zei dat de viervoeter zo’n vier uur daarvoor naar buiten was gelopen toen de automatische deur openging. Katie was waarschijnlijk zó erg geschrokken van het onweer, dat ze in paniek naar buiten is gevlucht. Helaas kon het koppel haar nergens in en om het hotel vinden.

Intensieve zoektocht

Het stel haalde alles uit de kast om Katie terug te vinden: er werden flyers gedrukt, berichtjes op social media geplaatst en zelfs met nachtkijkers gezocht. Helaas allemaal zonder succes, want Katie bleef spoorloos. Carole besloot toen haar fulltime baan als postbode op te zeggen om in Kalispell te kunnen zoeken naar haar geliefde viervoeter.

Lees ook: hond of kat vermist? Dít kun je het beste doen

Emotioneel weerzien

Na 57 dagen zoeken kreeg Carole een tip van een man die Katie in zijn tuin had gespot. Toen ze daar aankwam, was de hond er alleen niet meer. De volgende dag ging ze opnieuw terug en vond ze Katie wél. Het werd een emotioneel weerzien, waarbij voorbijgangers zelfs uit hun auto stapten om Carole te troosten. Bijna iedereen in Kalispell wist dat de vrouw op zoek was naar haar hond. Katie was 5,5 kilo afgevallen en uitgedroogd, maar de bordercollie zal snel weer de oude worden, verzekert Carole.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Huffington Post

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden