null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Van Bella tot Buddy: dít zijn de populairste hondennamen van 2020

Als je Max roept tijdens je wandeling is de kans groot dat je niet alleen je eigen hond, maar ook de aandacht van een boel andere viervoeters trekt. Lange tijd stond deze hondennaam op nummer één in de lijst van populairste hondennamen, maar dit jaar is Max van de troon gestoten voor een andere naam.

Ben jij een beetje origineel geweest, of staat ook jouw hond in het rijtje?

De populairste hondennamen van 2020

Heel creatief zijn we in Nederland niet, want de populairste hondennamen zijn de laatste paar jaren redelijk hetzelfde gebleven. Dat blijkt uit het onderzoek van huisdierenverzekering Petplan. Hoewel de nummers één tot vijf nog wel eens willen wisselen van plek, is er voor nieuwkomers weinig ruimte. Zo stond Max vorig jaar nog op de eerste plek, maar moet ‘ie nu plaats maken voor Luna. Die naam werd de afgelopen vier jaar al drie keer eerder tot winnaar gekroond. Daarmee verschuift Max naar de tweede plek en ook nummers drie tot vijf wijken niet voor andere namen.

De top 10:

 1. Luna
 2. Max
 3. Bobbie/Bobby
 4. Bella
 5. Pip
 6. Buddy
 7. Charlie
 8. Joep
 9. Ollie
 10. Nala

Verschil tussen teefjes en reutjes

Heb je een teefje Max genoemd? Dan ben je toch nog redelijk orgineel. Er is namelijk ook een aparte top drie voor teefjes en reutjes gemaakt.

Teefjes:

 1. Luna
 2. Bella
 3. Pip

Reutjes:

 1. Max
 2. Buddy
 3. Bobbie/Bobby

Lees ook: 4 dingen waar je hond een hekel aan heeft (maar die je tóch doet)

Nieuwe binnenkomer

Hoewel sinds het coronavirus volgens Petplan een stuk meer mensen een hond in huis namen, heeft dat ons in hondennamen nog weinig nieuwe inspiratie gegeven. De naam Corona komt bijvoorbeeld niet in de top 100 voor. Maar er is wel één nieuwe binnenkomer in de top 10 die mogelijk verband houdt met het coronavirus. Veel mensen kozen in deze tijd voor een hond vanwege eenzaamheid en mogelijk heeft de naam Buddy, nieuwkomer op nummer zes, daar het populaire plekje wel aan te danken.

Bijzondere hondennamen

Naast de populairste hondennamen is er ook een top 10 lijstje met de meest gekozen tekenfilmnamen. Daarin staan onder andere Balou en Simba. Daarnaast heeft Petplan ook een top 10 gemaakt van de meest opmerkelijke namen voor honden. Hierin staan onder andere Waffel en Tequila, maar de eerste plek is toch echt voor Gucci.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Petplan, Metronieuws

Beeld | Getty Images

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de BruijneGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden