null Beeld

Mooi initiatief: ziekenhuis laat huisdieren toe tijdens bezoekuur

Als je zelf geen huisdier hebt sta je er waarschijnlijk niet zo bij stil, maar wanneer je langere tijd in het ziekenhuis ligt kan het ontzettend moeilijk zijn om je viervoeter zo lang te moeten missen. Het VieCuri-ziekenhuis in Venlo is daarom met een bijzondere proef gestart: zij laten sinds deze maand ook huisdieren toe tijdens het bezoekuur.

Om een beetje controle te kunnen houden zijn op dit moment alleen honden, katten, cavia’s en konijnen welkom. Papegaaien en andere vogels zijn niet toegestaan en ook reptielen komen er niet in. Al kan er volgens het ziekenhuis altijd worden gekeken naar specifieke wensen van patiënten.

Lees ook: maak een (demente) oudere gelukkig met een bezoek van je huisdier

Dierenbezoekuur

Medewerker Mariska Lukasik kwam met het idee voor het dierenbezoekuur. Ze zag een filmpje voorbij komen van een Canadees ziekenhuis dat huisdieren toeliet tijdens het bezoekuur en zag de patiënten helemaal opleven. VieCuri zag wel wat in haar idee en begon daarom deze maand een proef op twee afdelingen. Als de proef succesvol is mogen de huisdieren ook op ander afdelingen langskomen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Omroep Venlo, Facebook

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden